Het Europees Hof van Justitie (EUCJ) deed in april 2015 een belangrijke stap7 terug op het gebied van mensenrechten, wat gevolgen had voor de rechten van de transgendergemeenschap.

De rechtbank oordeelde dat het verbieden van seksueel actieve homomannen om bloed te geven, het risico zou verkleinen dat ziekten zoals HIV de bloedtoevoer infecteren. De zaak werd aan de orde gesteld door een klacht van de Franse burger, de heer Geoffrey Léger, die beweert dat het hem verboden was bloed te geven omdat hij een seksuele relatie had met een andere man.

Het kan worden beschouwd als een aanval op mensenrechten, en in het bijzonder LGBT-rechten. Het meest opmerkelijke aan de uitspraak is dat het EU-hof alleen kijkt naar seksuele geaardheid en niet naar seksueel gedrag. Er zijn tal van heterokoppels met promiscue intimiteit die in de risicogroep vallen, maar het is hen niet verboden om bloed te geven omdat ze heteroseksueel zijn. Dit is waarom men zich ook geen zorgen hoeft te maken over TS dating. Vooral als het met de juiste persoon op het juiste moment wordt gedaan in plaats van een “opwelling”-beslissing te zijn.

Daten en intimiteit

Er is een algemene misvatting dat daten en intimiteit hebben met een transgender je in gevaar brengt. De realiteit is dat risico niet wordt veroorzaakt door seksuele geaardheid, maar eerder door seksueel gedrag en gewoonten. Het is de moeite waard om een ​​kijkje te nemen op de website van het Rode Kruis om alle informatie te krijgen en de situatie te begrijpen. De risicofactoren die op hun website worden vermeld, zijn gebaseerd op objectief onderzoek door professionals over de hele wereld. Uit de laatste informatie blijkt dat de Bloedcentra in Amerika en het Rode Kruis hun bloeddonatiebeleid hebben aangepast; in plaats van levenslang geschorst te worden, krijgen mannen die intimiteit hebben met andere mannen een uitstel van een jaar, en dit heeft betrekking op de transgender datingsite ook. Als je bedenkt dat sommige leden van de transgendergemeenschap betrokken zijn bij de seksindustrie, ligt hier het risico. Mannen die intimiteit hebben met transgenders worden mogelijk alleen als een risico beschouwd als ze slecht seksueel gedrag vertonen. Een heteroseksueel persoon die veel intimiteit heeft met willekeurige partners, loopt ook een hoog risiconiveau. Is seksuele geaardheid of het feit dat iemand transgender is echt een haalbare reden om ze te labelen als je dit overweegt?

De beste datingsite voor transgenders

Als je iemand ontmoet via een transgender-datingsite, leer je elkaar over het algemeen beter kennen en kun je na een paar dates zien of iemand een hoog risico loopt of niet. Verschillende landen hebben hun eigen seksuele voorlichting en gewoonten, maar transgender daten moet niet zo heel anders worden beschouwd dan heteroseksueel daten; tenminste in die zin dat alle betrokkenen weten hoe ze een goede seksuele gezondheid kunnen behouden. Houd de regels van veilige seks in gedachten zoals u zou doen bij het daten van iemand anders.

Als je op zoek bent naar een geweldige trans-datingsite, dan raden we je aan een kijkje te nemen op MyTransgenderCupid. Mytransgendercupid.com is toegewijd aan het tot stand brengen van langdurige relaties tussen mannen en transgendervrouwen.