Als je een transgender persoon bent, of als je uitgaat met een transpersoon, vraag je je misschien af hoe je de Transgender Dag van de Zichtbaarheid (TDOV) moet vieren. Maak je geen zorgen, wij hebben het voor je geregeld. Vandaag geven we je 5 manieren waarop je Internationale Dag van Transgendervisibiliteit kunt vieren, maar eerst bespreken we de geschiedenis van Internationale Dag van Transgender zichtbaarheid zodat je het belang van deze dag en hoe je het moet vieren beter kunt begrijpen.

Geschiedenis van de Internationale Dag van Transgendervisibiliteit

Vóór 2009 was er geen dag om specifiek transgenders te vieren. Tot dan toe was er alleen de Transgender Day of Remembrance, een dag om de moorden op transgenders te herdenken en te betreuren. Op 31 maart 2009 richtte Rachel Crandell, een transgenderactiviste, de Transgender Day of Visibility op om het leven van transgenders te vieren.

In 2014 werd deze dag wereldwijd en in verschillende landen, waaronder Schotland en Ierland, gevierd. In 2021 riep de Amerikaanse president Joe Biden 31 maart officieel uit tot Dag van de Zichtbaarheid voor Transgenders.

Dit was een grote overwinning voor transgender personen omdat het hen een dag gaf om te vieren dat ze trans zijn, iets wat de transgemeenschap tot dan toe niet had gehad. Historisch gezien werden transgenders weggevaagd en werd hun trans-zijn niet erkend, laat staan gevierd. Een dag hebben om luid en trots transgender te zijn is voor deze mensen van levensbelang en opwindend.

5 manieren om de Dag van de Zichtbaarheid voor transgenders te vieren

Nu je de geschiedenis van de dag wat beter begrijpt, en je een idee hebt van hoe belangrijk deze dag is voor veel transpersonen, laten we het hebben over hoe je het kunt vieren! Op zo'n belangrijke dag moet je ervoor zorgen dat je de tijd neemt om het te vieren met transpersonen in je leven, maar het kan moeilijk zijn om te weten hoe je deze belangrijke gelegenheid precies moet vieren. Of je nu zelf transgender bent of een transpersoon hebt die belangrijk voor je is, we geven je onze top 5 ideeën voor hoe je deze dag kunt vieren.

1. Ga naar Transgender Day of Visibility evenementen

Zoek in je lokale omgeving naar evenementen die Internationale Dag van Transgender zichtbaarheid vieren en plan tijd in om erbij te zijn! Als er geen evenementen in uw lokale omgeving zijn, kunt u een leuke weekendtrip maken naar een stad bij u in de buurt die ze heeft. Veel van deze evenementen zijn vergelijkbaar met pride parades en zijn veilige plekken waar transgenders samen hun bestaan kunnen vieren en zich kunnen verbinden over hun overeenkomsten. Samenkomen met andere transgenders kan heel versterkend werken en is een ervaring die alle transgenders zouden moeten meemaken.

Als je een transgender bent, kan deze dag doorbrengen met andere transgenders een van de beste manieren zijn om te vieren en andere mensen te ontmoeten die de moeilijkheden begrijpen die je doormaakt. Als je een transpersoon in je leven hebt die je wilt steunen, probeer dan een evenement als dit bij jou in de buurt te vinden en geef hem of haar de ruimte en gelegenheid om tijd door te brengen met andere transpersonen.

2. Onderwijs jezelf over de transgender geschiedenis

Internationale Dag van Transgendervisibiliteit is een dag om het bestaan van transgenders te vieren. Er zijn door de geschiedenis heen veel transgenders geweest, maar door vooroordelen worden hun verhalen vaak niet verteld. Door over deze geweldige mensen te leren, herdenken we hen zoals ze herinnerd wilden worden, en eren we de levens die ze geleefd hebben. Zoek wat boeken over transgenders door de geschiedenis heen, of luister naar een podcast of Ted Talk die hen bespreekt.

Leer niet alleen jezelf voor over deze geweldige mensen, maar neem ook de tijd om andere mensen voor te lichten. Het delen van hun verhalen is een geweldige manier om de zichtbaarheid van transgenders te vergroten en andere mensen te laten inzien dat trans-zijn geen nieuw fenomeen is, ze zijn er door de hele geschiedenis heen geweest. Op een dag als deze is het belangrijk om de mensen te erkennen die voor ons kwamen en onze generatie in staat stelden een dag als deze te hebben om publiekelijk te vieren.

3. Steun bedrijven en organisaties met een transnationaal karakter

blank
Waving transgender flag isolated on a white background. Transgender Day of Visibility Poster, March 31. Important day

Internationale Dag van Transgendervisibiliteit is een geweldige kans om transpersonen in uw omgeving te steunen, en een van de beste manieren om dat te doen is om bedrijven te steunen die eigendom zijn van transpersonen. Als je geen transbedrijven bij jou in de buurt hebt, kun je altijd online winkelen en op die manier bedrijven steunen. Als je bij een trans-eigen bedrijf hebt gewinkeld en je hebt genoten van je ervaring, deel je ervaring dan met anderen en laat een positieve recensie achter!

Je kunt ook overwegen om te doneren aan een transgenderorganisatie. Er zijn veel gerenommeerde transgenderorganisaties en non-profits die goede opties zijn om aan te doneren. Doe wat onderzoek en vind een organisatie die je wilt steunen op Internationale Dag van Transgender zichtbaarheid!

Als je niet in staat bent om een transgenderbedrijf of -organisatie financieel te steunen, maak je dan geen zorgen! Je kunt deze bedrijven en organisaties nog steeds erkenning geven door ze bekend te maken. Je kunt een post maken op sociale media waarin je benadrukt wat een geweldig merk ze zijn en ze wat publiciteit geven. Dit is een geweldige manier om organisaties en bedrijven te steunen als je niet in staat bent om monetair te geven!

4.     Leer over barrières waarmee transgenders te maken hebben

Er zijn veel dingen waar transgenders dagelijks mee te maken krijgen die hun leven moeilijk maken. Transpersonen worden op veel gebieden in hun leven gediscrimineerd. Ze kunnen discriminatie ervaren op hun werk, thuis en in het openbaar. Ze kunnen moeite hebben vrienden te maken of romantische relaties te vinden. Transpersonen moeten elke dag beslissen of ze al dan niet willen passeren (wanneer mensen aannemen dat ze cisgender en niet transgender zijn) of dat ze voor bepaalde mensen als trans uit de kast willen komen.

Er zijn andere gebieden waarop transpersonen kunnen worden gediscrimineerd, zoals in de gezondheidszorg, het leger, op school en in de sport. Er zijn duizenden problemen waarmee transseksuelen te maken krijgen waar cisgenders misschien nooit iets vanaf weten. Neem de tijd om over een aantal van deze kwesties te leren en zorg ervoor dat je op elk mogelijk gebied een bondgenoot bent.

5.     Spreek je uit over de Dag van de Zichtbaarheid voor transgenders

Aangezien dit de dag van de zichtbaarheid voor transgenders is, is het belangrijk om je uit te spreken en je stem te laten horen op deze dag. Maak posts op sociale media, draag een t-shirt dat Internationale Dag van Transgender zichtbaarheid steunt en wens je transvrienden een fijne Internationale Dag van Transgender zichtbaarheid!

Als je een transgender bent die publiekelijk uit de kast komt, grijp deze dag dan aan om luid en trots te zijn over je trans-zijn. Deze dag is voor jou, dus vier jezelf! Jarenlang hebben transgenders hun trans-zijn niet kunnen vieren en daarom moet je gebruik maken van de vrijheid die we vandaag hebben om het trans-zijn ten volle te vieren.

blank

Conclusie

Vandaag hebben we het gehad over de geschiedenis van Internationale Dag van Transgendervisibiliteit en waarom het zo belangrijk is voor transpersonen. Vervolgens gaven we je 5 aanbevelingen voor hoe je Internationale Dag van Transgendervisibiliteit kunt vieren, en beantwoordden we enkele FAQ's die je misschien hebt. We gaven je ook enkele tips voor waar je transgenders kunt ontmoeten, en we gaven je wat informatie over onze site die fatsoenlijke mannen met transvrouwen helpt verbinden. We hopen dat je je dit jaar wat beter voorbereid voelt op Internationale Dag van Transgendervisibiliteit en dat je zin hebt om het te vieren!

Internationale Dag van Transgendervisibiliteit FAQs

Gebruik de Dag van de Zichtbaarheid nooit als excuus om iemand uit de kast te halen. Uit de kast komen kan een leuke, opwindende ervaring zijn die elke homo op zijn eigen voorwaarden zou moeten beleven. Sommige mensen zijn op dit punt in hun leven nog niet in staat om veilig uit de kast te komen, en als je ze uit de kast haalt, kun je ze in een gevaarlijke situatie brengen. Iedere homo moet zelf kunnen beslissen wanneer en hoe hij uit de kast komt, en het is nooit aan jou om die beslissing van iemand anders af te nemen. Wees voorzichtig op de Transgender Dag van de Zichtbaarheid en zorg ervoor dat je respectvol omgaat met de privacy van anderen.

Transgenders zijn overal om je heen! Je weet nooit wie in je omgeving transgender is, dus het is nooit een goed idee om aan te nemen dat iemand cisgender is. Als je op zoek bent naar plaatsen waar je nieuwe transgenders kunt vinden, kun je proberen uit te gaan naar homobars of clubs, of queer-friendly zaken steunen die veel queer klanten hebben.

Als je moeite hebt om nieuwe transgenders te ontmoeten, of als je op zoek bent naar een romantische band, kijk dan eens op onze website My Transgender Cupid. Wij zijn een online dating site die fatsoenlijke mannen helpt te verbinden met transvrouwen. Als dit het soort relatie is dat je zoekt, download dan onze app en maak een profiel aan! Je kunt ook onze blog, datingtips en andere educatieve bronnen bekijken om je te helpen meer over ons te weten te komen!

blank
Author