Zelfs voor die door transgender aangetrokken mannen die lid zijn van MyTransgenderCupid en die op zoek zijn naar een date met een transgendervrouw, kan het soms moeilijk worden een beetje verwarrend.

Er zijn zoveel misvattingen en misverstanden over het daten van transvrouwen, het is gemakkelijk om je te laten meeslepen door de hype.

Als je op zoek bent naar een transvrouw, wil je natuurlijk zoveel weten van de waarheid als je kunt. Geen plaats hier voor “nepnieuws”! Laten we dus proberen enkele van de meest voorkomende mythes over transgender-vrouwen te ontkrachten voordat je probeert er een te daten. Of zelfs als je de meeste dingen over T-girls weet, behandel dit dan als een soort opfriscursus…

Daten met transgendervrouwen hebben diepgaande kennis nodig van transkwesties

Laten we bij het begin beginnen. Je hebt je geest up-to-date gemaakt met een transgender-vrouw, omdat je gecharmeerd bent van haar schoonheid en vrouwelijkheid. Ze is niet alleen fysiek aantrekkelijk, maar zeer waarschijnlijk ook goed opgeleid. Daten met een transgendervrouw is daarom de droom van veel buitenlandse mannen.

Maar als je serieus wilt daten en geniet van een langdurige relatie met een transvrouw, ga dan verder dan wat je voor je ziet! Probeer enkele van de beproevingen en beproevingen te begrijpen die transgendervrouwen doormaken. Sommige vanwege externe factoren, maar andere vanwege de emotionele effecten van het leven “in het verkeerde lichaam” en dit vervolgens zo goed mogelijk proberen te corrigeren.

Tot welke minderheid in de samenleving ‘behoren’ transvrouwen?

Grotendeels verkeerd begrepen door het publiek of de algemene samenleving in het algemeen en soms zelfs door henzelf. Transgendervrouwen hebben al lang een ” schijnhuwelijk” met de LGB-gemeenschap als onderdeel van het veelgebruikte acroniem ‘LGBT’. Dit acroniem is in de loop der jaren gegroeid en bevat nu QI (queer en intersex), plus verschillende andere initialen! In de voortdurende strijd voor hun basisrechten was het voor transvrouwen gemakkelijker om zich aan te sluiten bij hun meer zichtbare, luidruchtige lesbische en homoseksuele collega’s in plaats van te proberen het alleen te doen.

Hoewel dit soms een grote hulp is geweest bij het bevorderen van de ‘Trans-zaak’, is het ook een ’tweesnijdend zwaard’ geweest en er zijn talloze mythes rond transgenders… (en moeten gezond en wel tot rust worden gebracht…).

Transgender vrouwen willen daten, net als andere vrouwen

Mythe 1: trans zijn is een levensstijlkeuze: eh…, nee dat is het niet! Transvrouwen willen daten en trouwen of een langdurige relatie hebben, net als genetische vrouwen. Ze ondergaan zeker niet alle pijn van de talloze operaties, alle angst om aangevallen te worden (het gebeurt nog steeds!) geslacht.

Transgender zijn is evenmin een geestesziekte die tot voor kort door veel regeringen van de eerste wereld (en andere) en militaire instellingen werd geclassificeerd als een psychische stoornis. Zelfs in Thailand, het zogenaamde huis van de transvrouw, was dit het geval!

Trans zijn is net zo ingebouwd in een persoon als homo zijn; Transgender vrouwen worden niet gemaakt. Het overdreven cliché van “geboren in het verkeerde lichaam” klinkt absoluut waar. Vrouwelijke geest, maar mannelijk ogend lichaam (vóór correctie)

Mythe 2: transgender zijn heeft te maken met seksuele geaardheid: nog een nadrukkelijke “Nee, dat is het niet!” Het is een kwestie van geslacht, niet van seksuele voorkeur. De hele opzet van transvrouwen is vrouwelijk, dat is hun geslacht. Bijna alle mannelijke to vrouw (M tot V) Transvrouwen zien zichzelf gewoon als vrouw en geven daarom de voorkeur aan mannen… en doen dat voor of na de overgang. Natuurlijk zijn er uitzonderingen en sommige transgendervrouwen geven er de voorkeur aan om seks te hebben met vrouwen, maar, nogmaals, belangrijk, we hebben het voornamelijk over genderexpressie niet seksualiteit.

Evolution of Transgender women
Evolutie van transgender vrouwen

Transvrouwen zijn niet homogeen

Mythe 3: om transgender te zijn, moet je alle “noodzakelijke” operaties hebben voltooid: Nee, niet waar! O jee…, dit begint te klinken als een artikel van “Nee’s”, maar het is het beste om enkele van deze mythes op te helderen.

Terwijl veel transvrouwen volledige corrigerende chirurgie wensen te ondergaan – algemeen bekend als “top” en “bottom” operaties (borstimplantaten voor M tot F plus genitale hertoewijzing – verwijdering van een penis) – bijna evenveel als veel T-girls alleen doe het een of het ander… of helemaal geen. Zolang het algehele fysieke uiterlijk van de persoon, in de geest van de transgendervrouw in kwestie, overeenkomt met het hersengeslacht, kan in sommige gevallen geen operatie worden uitgevoerd.

Mythe 4: dragqueens zijn transgenders: de acteurs of actrices die parodiëren, vaak op overdreven overdreven manieren, personen van het andere geslacht voor amusementsdoeleinden zijn bijna zeker geen transgenders. Het is natuurlijk niet mogelijk om het zeker te weten, maar waarschijnlijk is 90+% niet… een groot % is homo, maar een even groot % behandelt hun rollenspel gewoon als een beroep.

Omdat menselijke diversiteit zo kleurrijk is als de regenboogemblemen die de LGBT-minderheden vertegenwoordigen, is er geen “one size fits all” bij het beschrijven van transvrouwen. De talloze Trans vrouwen op MyTransgenderCupid zijn hiervan het bewijs. Transvrouwen lijken echter het onderwerp te zijn van meer mythen dan de meeste anderen die schuilen onder de LGBT-vlag!