Hoewel ik een openlijk transgender vrouw ben, was ik niet lang na mijn afstuderen bijna overweldigd. Waarom? Nou, ik kreeg een baan bij een groot Nederlands bedrijf en kreeg te horen dat ik de eerste 18 maanden in Amsterdam zou blijven.

Mijn opwinding was voelbaar en ik droomde ervan om in de freewheelen, alles kan hoofdstad van Nederland te wonen. Ik wist dat er veel andere T-girls in de stad waren en het nachtleven stond bekend om zijn diversiteit en tolerantie voor anderen die anders zijn. Er moeten, dacht ik, genoeg mannen in Amsterdam zijn die op zoek zijn naar een date met een transvrouw zoals ik!

Ik wist dat er in Amsterdam veel Trans personen wonen

Holland heeft me altijd een beetje verbaasd. In veel opzichten vergelijkbaar met Engeland en, voor zover ik wist, Amsterdam vooral met een aantal overeenkomsten met Londen. Natuurlijk is er een wijdverbreid gebruik van Engels. Ik begreep echter dat de typische mentaliteit bij het grote publiek verwant leek aan die van de Britten.

Aan de ene kant staat Amsterdam wereldwijd bekend om zijn liberale kijk op de acceptatie van mensen van verschillende seksualiteit en geslacht. Er zijn genoeg transvrouwen uit het buitenland die daar hun thuis maken. Je hebt bijvoorbeeld Thaise Ladyboys en Trans-pinay uit Azië.

Aan de andere kant zou een groot deel van de bevolking een bijna puriteinse kijk hebben op zaken als sekse en religie. Niet, zou je denken, bevorderlijk voor een transgendervrouw uit het VK die comfortabel in de stad woont en werkt. Ik moet hieraan toevoegen dat ik onlangs uit elkaar was gegaan met mijn vriend van bijna twee jaar, dus ik was vrijgezel en weer vrij. Pas op Nederlandse mannen, dacht ik, ik ben op zoek naar een nieuw vriendje!

Amsterdam heeft veel Transgender mannen en transgender vrouwen zoals ik die op zoek zijn naar een relatie

Misschien maakte ik me onnodig zorgen, ik weet het niet. Maar een paar dagen voordat ik naar Amsterdam vertrok, maakte ik me behoorlijk zorgen hoe mijn collega’s een transgender-vrouw als collega zouden aanspreken. Maar goed, het bedrijf was een groot Nederlands conglomeraat, dus ik vermoedde dat ze hier rekening mee hadden gehouden toen ze me in dienst namen. Ik ging er ook van uit dat ze een strikt HR-beleid hadden met betrekking tot ethiek en gedrag op de werkplek.

Bovendien waren ze, zoals je van een Nederlands bedrijf mag verwachten, streng in het controleren van mij en moest ik mijn medische geschiedenis bekendmaken. Ze vroegen zelfs naar de data waarop ik met hormonen was begonnen, borstimplantaten had en mijn geslachtsbevestiging had ondergaan.

Andere transvrouwen ontmoeten in Amsterdam; maar geen mannen

Mijn eerste maanden in Amsterdam waren hectisch. Het werk nam alles in beslag, het kostte tijd om me in mijn appartement te vestigen, net als het papierwerk voor dit en dat (rijbewijs enz.). Het is me echter gelukt om wat uitstapjes te maken naar de zeer zichtbare Trans-scene. Ik heb ook contact gelegd met een paar andere transgendervrouwen die goede vrienden zijn geworden.

Een man zoeken om mee te daten en een relatie mee op te bouwen stond hoog op mijn agenda, maar zeker in het begin had ik er simpelweg geen tijd (of de energie voor) mee.

Verhuisd naar Amsterdam en leefde als transgender vrouw

Ik denk dat het pas vier maanden geleden was dat ik naar Amsterdam was verhuisd. Het was een koude nacht, terwijl ik thuis zat en nadacht: Hier ben ik, een aantrekkelijke, transgendervrouw die in een ruimdenkend, tolerant, divers Amsterdam woont. Maar ik heb nog niet eens een verre kans op een date gehad. Wat doe ik verkeerd?

Ok, ik wist dat ik niet genoeg tijd had doorgebracht in bars en clubs of plaatsen waar ik mannen ken die op zoek zijn naar T-girls, maar…

Ik besloot daar en toen moest ik iets doen en snel. Ik fronste mijn wenkbrauwen en krabde op mijn hoofd, en dacht na over wanneer ik voor het laatst seks had gehad.

Binnen een kwartier had ik Rosa aan de lijn, een van de andere trans vrouwen die ik kende in Amsterdam. Haar advies was to the point en nogal een schok, moet ik zeggen.

“Vanuit mijn eigen ervaring en die van de meeste transgendervrouwen die ik ken, vergeet ik te verwachten een aardige vent te ontmoeten in een bar, club of andere openbare plaatsen. Ze zijn ofwel Tranny-chasers of hebben een fetisj voor een

>chick with a dick (zelfs als je er geen hebt!). Of ze willen gewoon even wat rommelen en betasten. Probeer een gespecialiseerde ts dating site zoals MyTransgenderCupid en je hebt veel meer kans op succes bij het daten. Geloof me…, ik weet het!”

Voordelen van het gebruik van gespecialiseerde TS datingsites

Ik luisterde aandachtig terwijl Rosa enkele redenen doornam om een ​​site zoals MyTransgenderCupid te gebruiken en begon haar redenering te begrijpen. Ze legde uit:

  1. Het is niet nodig om tijd (en geld) te verspillen aan het klaarmaken en naar nachtclubs gaan waar je hoopt dat er geschikte mannen zijn die op zoek zijn naar transgendervrouwen. Als je iemand ontmoet, kan het zijn dat hij al een vriendin heeft of gewoon een Tranny chaser is;
  2. De meeste datingsites voor transvrouwen hebben een grote selectie van beschikbare mannen, niet alleen in TS dating Amsterdam, maar ook in andere Nederlandse steden. Binnen enkele minuten na deelname is het mogelijk om de foto’s en biografieën te bekijken van allerlei soorten mannen die op zoek zijn naar een T-girl;
  3. Als je denkt dat de tijd rijp is, kun je een ontmoeting regelen met een van de mannen met wie je online hebt gechat. Je kunt zijn persoonlijkheid leren kennen en je eigen oordeel vellen of hij geschikt voor je is… voordat je elkaar ontmoet!
  4. Heel wat van deze sites met transmeisjes hebben de mannen op de site al geverifieerd om er zeker van te zijn dat de informatie die ze presenteren correct is. Ze zullen controleren of de mannen zijn wie ze zeggen dat ze zijn. Veiligheid en zekerheid zijn immers de sleutelwoorden voor alle transvrouwen

‘Moet ik nog meer zeggen?’ Rosa vroeg

“Nee”, antwoordde ik, logde in op mijn computer en begon te zoeken naar MyTransgenderCupid “Bedankt, Rosa, je bent een geweldige helpen.”