Onlangs zag ik een vraag op MyTransgenderCupid van een van haar leden over het daten van Transgender vrouwen.
Er stond: “Wat zijn de belangrijkste overeenkomsten of verschillen met betrekking tot het daten van Transgender vrouwen in vergelijking met genetische vrouwen?” Nogal een eerlijke vraag, hoewel als je nog nooit hebt geprobeerd te daten met een Trans vrouw, misschien het beste antwoord is om te proberen en te zien!

Maar dat is niet altijd praktisch, dus dacht ik, als iemand die zowel met genetische als Transgender vrouwen heeft gedate, dat ik moest proberen wat antwoorden te geven. Let wel, het is niet zo gemakkelijk om vergelijkingen te maken, aangezien er miljoenen genetische en transgendervrouwen op deze wereld zijn. En uiteraard zijn geen twee vrouwen precies hetzelfde! Wat ik nu ga zeggen over daten met een transgender of genetische vrouw zal daarom een aantal van mijn algemene gedachten zijn.

Echter, om het echt voor jezelf uit te vinden, zou ik je echt aanraden om door een aantal van de profielen van mooie Trans vrouwen op MyTransgenderCupid te kijken en het vanaf daar over te nemen. Immers, ik neem aan dat je niet naar deze site zou kijken en dit zou lezen als je niet geïnteresseerd was in TS dating!

Hoe dan ook, laat me het proberen;

Overeenkomsten in het daten van Transgender en genetische vrouwen

In willekeurige volgorde, eerst een voor de hand liggende: zowel genetische vrouwen als Trans vrouwen zijn gewoon dat… vrouwen. Transgender vrouwen voldoen misschien niet altijd aan het (fysieke) beeld van hoe een typische vrouw eruit ziet (wat dat ook is). Maar fundamenteel, emotioneel en qua algemeen gedrag en presentatie zijn het vrouwen.

Zij worden graag “verzorgd” door een man; ze krijgen cadeaus, krijgen te horen dat ze mooi zijn, enz. Als tegenprestatie zullen zij op een liefdevolle, zorgzame manier zorgen voor de man met wie zij een relatie hebben. Trans vrouwen hechten aan stabiliteit en een langdurige relatie. Velen zijn op zoek naar een goede carrière en zijn relatief hoog opgeleid, met een bachelor- of masterdiploma. Zonder de afleiding van het moeten opvoeden van een gezin (zie ook de opmerking hieronder) zijn veel Transvrouwen zeer carrièregericht.

Zowel genetische vrouwen als Trans-vrouwen kunnen hoogte- en dieptepunten hebben qua stemming. Genetische vrouwen met hun maandelijkse cycli; Transgender vrouwen vooral door hun inname van vrouwelijke hormonen.

Terugkomend op het fysieke uiterlijk: je hebt kleine, grote, korte en lange genetische vrouwen. Je hebt ook dezelfde types Transgender vrouwen. Of een transvrouw nu borstimplantaten en een geslachtsveranderende operatie heeft ondergaan of niet, het is heel moeilijk, zo niet onmogelijk, om het verschil te zien als je een transvrouw en een genetische vrouw naast elkaar zet (volledig gekleed). Zelfs zonder kleren is het verschil moeilijk te zien, tenzij de transvrouw natuurlijk niet de nodige chirurgische ingrepen heeft ondergaan.

Alle vrouwen, waar ook ter wereld, staan voor grote uitdagingen. Vooroordelen, onderdrukking en discriminatie, zowel in het dagelijks leven, als thuis of op het werk. Denk voor genetische vrouwen bijvoorbeeld aan de beperking van het onderwijs voor vrouwen of de bewegingsvrijheid in plaatsen als het Midden-Oosten, Afrika of Afghanistan. Huiselijk geweld is ook een groot probleem.

Ook transvrouwen hebben te maken met vooroordelen en discriminatie. Dit kan betrekking hebben op het krijgen van een baan of gezondheidsuitkeringen of bij het proberen om een woning te krijgen. Of welk openbaar toilet ze moeten gebruiken. In sommige opzichten kan worden gesteld dat transseksuele vrouwen met grotere levensuitdagingen worden geconfronteerd. Ze hebben niet alleen te maken met operaties en hormoonbehandelingen, maar de weg naar acceptatie door de maatschappij is onbegrensd. Maar, voor mij althans, wordt dit gecompenseerd door de verschillende uitdagingen waarmee genetische vrouwen ook worden geconfronteerd.

Samengevat: er zijn veel overeenkomsten in het daten met Transgender en/of genetische vrouwen!

Verschillen in het daten met Transgender en genetische vrouwen
Aansluitend op het bovenstaande zijn er in werkelijkheid weinig verschillen tussen het daten met Transgender vrouwen en genetische vrouwen. Zeker, een Trans-vrouw kan geboren zijn met een extra lichaamsdeel, maar als zij dat wil, kan dit worden gecorrigeerd met een operatie. Aan de andere kant is dit “punt van verschil” wat veel Trans-georiënteerde mannen aantrekt. Het voegt iets anders toe aan de relatie. Of een transgender vrouw heeft misschien al borstimplantaten en haar penis laten verwijderen voordat je haar ontmoette, in welk geval je nooit zou weten dat ze fysiek anders was.

Een ander, meer omstreden, punt is dat tegenstanders van transgender vrouwen, met name sommige van de meer radicale feministen, vaak roepen: “Transgender vrouwen kunnen geen baby’s krijgen.” Hoewel dit waar is, zijn er veel genetische vrouwen, die om de een of andere reden ook niet kunnen. Zich kunnen voortplanten definieert een vrouw niet.

Dus, ben je klaar om met een transgender vrouw uit te gaan?
Ik denk dat het eerlijk is om te zeggen dat de meeste mannen die uitgaan met Trans vrouwen van MyTransgenderCupid

eerder zijn uitgegaan met genetische vrouwen. Ik zou geïnteresseerd zijn in wat feedback op dit artikel en je mening horen over de overeenkomsten en verschillen die je hebt gevonden … als die er zijn.