Onlangs zag ik een vraag op MyTransgenderCupid van een van haar leden over dating transgender vrouwen.

De tekst luidde: "Wat zijn de belangrijkste overeenkomsten of verschillen met betrekking tot het daten van Transgender vrouwen in vergelijking met genetische vrouwen?" Best een goede vraag, maar als je nog nooit hebt geprobeerd om met een Trans-vrouw uit te gaan, is het beste antwoord misschien om het te proberen en te zien!

Toch is dat niet altijd praktisch, dus als iemand die zowel met genetische als transgendervrouwen heeft gedate, dacht ik dat ik moest proberen wat antwoorden te geven. Let wel, het is niet zo gemakkelijk om vergelijkingen te trekken, aangezien er miljoenen genetische en transvrouwen op deze wereld zijn. En natuurlijk zijn geen twee vrouwen precies hetzelfde! Wat ik nu ga zeggen over daten met een transgender of genetische vrouw zal daarom een aantal van mijn algemene gedachten zijn.

Maar om er echt zelf achter te komen, raad ik je aan om enkele profielen van mooie transvrouwen te bekijken op MyTransgenderCupid en neem het vanaf daar over. Ik neem tenslotte aan dat je deze site niet zou bekijken en dit niet zou lezen als je niet geïnteresseerd was in TS dating !

Hoe dan ook, laat me het proberen;

Overeenkomsten in daten tussen transgender en genetische vrouwen

In willekeurige volgorde, eerst een voor de hand liggende: zowel genetische vrouwen als transvrouwen zijn gewoon... vrouwen. Transgender vrouwen voldoen misschien niet altijd aan het (fysieke) beeld van hoe een typische vrouw eruit ziet (wat dat ook is). Maar fundamenteel, emotioneel en in termen van algemeen gedrag en presentatie, zijn ze vrouwen.

Ze willen graag "verzorgd" worden door een man; cadeautjes krijgen, te horen krijgen dat ze mooi zijn enzovoort. Als tegenprestatie zullen ze op een liefdevolle, zorgzame manier zorgen voor de man met wie ze een relatie hebben. Transvrouwen hechten waarde aan stabiliteit en een langetermijnrelatie. Velen zijn op zoek naar een goede carrière en zijn relatief hoog opgeleid, met een bachelor- of masterdiploma. Zonder de afleiding van het moeten opvoeden van een gezin (zie ook de opmerking hieronder) zijn veel transgendervrouwen erg carrièregericht.

Zowel genetische vrouwen als transvrouwen kunnen pieken en dalen in hun stemming hebben. Genetische vrouwen met hun maandelijkse cycli; Transvrouwen vooral door de inname van vrouwelijke hormonen.

Om terug te komen op het fysieke uiterlijk: je hebt kleine, grote, korte en lange genetische vrouwen. Je hebt ook dezelfde soorten transgendervrouwen. Of een transvrouw nu borstimplantaten en een geslachtsveranderende operatie heeft ondergaan of niet, het is heel moeilijk, zo niet onmogelijk om het verschil te zien als je een transvrouw en een genetische vrouw naast elkaar zet (volledig gekleed). Zelfs zonder kleren is het moeilijk om het verschil te zien, tenzij de transgender vrouw natuurlijk niet de vereiste chirurgische ingrepen heeft ondergaan.

Alle vrouwen, waar ook ter wereld, staan voor grote uitdagingen. Vooroordelen, onderdrukking en discriminatie, zowel in het dagelijks leven als thuis of op het werk. Denk voor genetische vrouwen bijvoorbeeld aan de beperking van onderwijs voor vrouwen of de bewegingsvrijheid in plaatsen zoals het Midden-Oosten, Afrika of Afghanistan. Ook huiselijk geweld is een groot probleem.

Ook transvrouwen hebben te maken met vooroordelen en discriminatie. Dit kan te maken hebben met het krijgen van een baan of zorgtoeslag of bij het vinden van een woning. Of welk openbaar toilet ze moeten gebruiken. In sommige opzichten kun je stellen dat transgendervrouwen met grotere levensuitdagingen te maken hebben. Ze hebben niet alleen te maken met operaties en hormoonbehandelingen, maar de reis om geaccepteerd te worden door de maatschappij is eindeloos. Maar, voor mij althans, wordt dit gecompenseerd door de verschillende uitdagingen waar genetische vrouwen ook mee te maken hebben.

Samengevat: er zijn veel overeenkomsten in het daten met Transgender en/of genetische vrouwen!

Verschillen in daten tussen transgender en genetische vrouwen

In het verlengde van het bovenstaande zijn er in werkelijkheid maar heel weinig verschillen tussen daten met Transgender vrouwen en genetische vrouwen. Natuurlijk, een Trans-vrouw kan geboren zijn met een extra lichaamsdeel, maar als ze dat wil, kan dit worden gecorrigeerd met een operatie. Aan de andere kant is dit "punt van verschil" wat veel Trans-georiënteerde mannen aantrekt. Het voegt iets anders toe aan de relatie. Of een transgender vrouw kan al borstimplantaten hebben gehad en haar penis hebben laten verwijderen voordat je haar ontmoette, in welk geval je nooit zou weten dat ze lichamelijk anders was geweest.

Een ander, meer omstreden, punt is dat tegenstanders van transgender vrouwen, vooral sommige van de meer radicale feministen, vaak roepen: "Transgender vrouwen kunnen geen baby's krijgen." Hoewel dit waar is, zijn er veel genetische vrouwen die om de een of andere reden ook geen baby's kunnen krijgen. Zich kunnen voortplanten definieert een vrouw niet.

Ben je klaar om met een transgender vrouw uit te gaan?

Ik denk dat het eerlijk is om te zeggen dat de meeste mannen die uitgaan met transvrouwen van MyTransgenderCupid

heb eerder gedate met genetische vrouwen. Ik zou graag wat feedback hebben op dit artikel en jullie mening horen over de overeenkomsten en verschillen die jullie hebben gevonden... als die er zijn.

Auteur

Als trotse transgender vrouw ben ik een bekroonde blogger die mijn unieke levenservaringen combineert met een bachelor in communicatie. Ik sta bekend om mijn taalkundige expertise en dynamische schrijfstijl en ben gespecialiseerd in CBD, SEO, muziek, technologie en digitale marketing.

nl_NLDutch