De interesse in het daten van transgendervrouwen blijft toenemen. En met een goede reden!

Eerlijk gezegd, ook al hebben we een datingsite gewijd aan TS dating, zelfs wij zijn bij My Transgender Cupid verrast door de enorme stijging van het aantal mannen dat op zoek is naar een date met transvrouwen.

Natuurlijk weten we allemaal dat mannen altijd met transvrouwen zijn uitgegaan, maar dit was voorheen niet zo openlijk. Normaal gesproken was het daten van een transvrouw iets dat je voor jezelf moest houden. Om opgesloten te worden in je persoonlijke geheugenbank en alleen onthuld te worden wanneer en als iemand anders besefte dat je date Trans was.

Dingen veranderen. De wereld evolueert. En mensen worden meer verlicht. En hopelijk worden ze met zo’n evolutie en verlichting meer bewust. Meer bewust van Transgender vrouwen en mannen. Minder bevooroordeeld tegen T-girls.

De manier waarop de wereld kijkt naar daten met transvrouwen is veranderd

Het is niet zo moeilijk om de redenen voor de veranderingen in sociale attitudes te begrijpen. Het internet en de verschillende sociale-mediakanalen hebben een enorme rol gespeeld bij het naar de voorgrond van de samenleving brengen van nieuwe kennis over daten met transvrouwen . Mensen zien dingen die ze nog nooit hebben gezien. Mensen beginnen geïnteresseerd te raken in zaken buiten de beperkingen van de twee meest bekende geslachten, mannelijk en vrouwelijk. Plots heeft iedereen het erover dat gender niet-binair is. Over mensen die genderfluïde zijn. Evenals het eindelijk accepteren dat gender en seksualiteit niet hetzelfde zijn. Eindelijk!

Bewustwording brengt een grotere publieke zichtbaarheid van transgender vrouwen met zich mee. Tegenwoordig zie je transvrouwen op tv-schoenen, in films en in chatprogramma’s; in openbare fora en kandidaat voor een politiek ambt; of in de raad van bestuur of op senior managementniveau in beursgenoteerde ondernemingen. Transgendervrouwen volgen vrijwel hetzelfde pad naar acceptatie als homomannen en -vrouwen al die jaren geleden. Het lijkt alleen zo veel langer te duren.

Deze grotere zichtbaarheid zorgt voor tolerantie en hopelijk voor acceptatie op de iets langere termijn. Niet langer is een transvrouw schijnbaar misplaatst. De openlijke blikken en blikken zijn niet langer zo gewoon als voorheen. Er is ook een soort wettelijke bescherming tegen discriminatie van transgendervrouwen en het bieden van gelijke kansen. Slechts twee pogingen van regeringen om de erkenning van genderdiversiteit aan te moedigen.

En zo sluiten we het eerste deel van de redenering af waarom steeds meer mannen zijn daten met transgender vrouwen. Maar het antwoord is natuurlijk meer dan bekendheid en zichtbaarheid.

De aantrekkingskracht van het daten met transgendervrouwen is veelvoudig

We zijn de eersten die toegeven dat het daten van transvrouwen voor de meeste mannen niet iets is dat ze van de ene op de andere dag beslissen. Het is een langzaam proces. Ze hebben misschien het toegenomen bewustzijn en zichtbaarheid van transvrouwen opgepikt, wat de afgelopen jaren is gebeurd, zeker de laatste 8-10 jaar. Ze waren misschien als het ware voor op het peloton en wisten uit nieuwsgierigheid van Trans-zaken. Of ze hebben misschien gehoord van vrienden of collega’s die een transgendervrouw kenden die in een van de grotere Amerikaanse of Europese steden woonde. Of ze zijn misschien op zaken van Trans-aard gestuit door nonchalant op internet te surfen. Ze kwamen er echter achter dat dit niet zo belangrijk is, omdat kennis over transvrouwen er niet per se voor zorgt dat een man met zo’n vrouw wil daten.

Eén ding dat heel interessant is, is dat bijna alle mannen die met transgendervrouwen uitgaan, in het verleden relaties hebben gehad met genetische vrouwen. Ze hebben misschien een genetische vrouw gedateerd of zelfs getrouwd. Nu hun vorige relatie voorbij is, komen sommige mannen tot het besef dat ze echt iets anders willen van hun langdurige relatie.

Daten met transvrouwen kan eenvoudig worden gevalideerd

Ze beginnen nauwkeurig te kijken naar verschillende aspecten van het daten van transgendervrouwen. Er is geen enkele reden waarom mannen graag uitgaan met transvrouwen, maar enkele veelvoorkomende redenen zijn:

  • het is niet langer het taboe dat het vroeger was;
  • velen beweren dat transvrouwen een veel vrouwelijker voorkomen en uiterlijk behouden dan veel genetische vrouwen. Transvrouwen moeten harder werken om voor altijd op een vrouwelijke manier te presenteren en er trots op te zijn dat ze er goed uitzien;
  • veel mannen kunnen zich zowel inleven in als meeleven met de benarde situatie van transvrouwen en enkele van de uitdagingen waarmee ze worden geconfronteerd of waarmee ze te maken hebben gehad in hun vroegere leven. Ze bewonderen hen omdat ze zijn gekomen waar ze nu zijn;
  • het opleidingsniveau van een hoog percentage transgendervrouwen is bovengemiddeld. Dergelijke vrouwen hebben in veel gevallen veel moeten presteren om de discriminatie te bestrijden waarmee ze te maken hebben gehad als gevolg van hun beproevingen en beproevingen met genderdysforie;
  • Transvrouwen komen is een verscheidenheid aan “permutaties”. Sommige pre-op, sommige post; sommigen halverwege (dwz met borsten maar nog steeds met mannelijke geslachtsdelen). Dit opent een groot aantal seksuele opties … voor beide partners in de relatie. Geen gewone seks meer hier!

Als je meer wilt weten, kun je het misschien het beste aan enkele van de andere leden van MyTransgenderCupid vragen en kijken welke antwoorden ze geven op waarom ze daten met transgender vrouwen. Het bewijs is in de pudding zoals het gezegde luidt!