Je droomt er al jaren van om New Orleans te bezoeken en nu je er eindelijk bent, ben je klaar om het bruisende LGBTQ+ nachtleven van de stad te verkennen. Of je je nu identificeert als trans, queer of homo, New Orleans heeft voor elk wat wils. Van historische gaybars en de beste transbars in New Orleans tot trendy nieuwe plekken, de stad is een toevluchtsoord voor LGBTQ+ gemeenschappen.

Maar met zoveel opties kan het overweldigend zijn om te beslissen waar je heen gaat. Dat is waar deze ultieme gids om de hoek komt kijken. We hebben onderzoek gedaan en de stad uitgekamd om je de beste trans-, queer- en gaybars in New Orleans te geven. We belichten niet alleen de rijke LGBTQ+ geschiedenis van de stad, maar geven ook tips over veiligheid, etiquette en inclusie. Dus haal je vrienden erbij, trek je dansschoenen aan en maak je klaar om het LGBTQ+ nachtleven in New Orleans te omarmen als een pro.

💡Vorige: Beste trans- en homobars in Austin

De toon zetten voor een prachtige LGBTQ-reis in New Orleans

Van Labor Day weekend tot de burleske beats die pulseren op een langzame en zwoele dag, de bruisende stad New Orleans is al meer dan 300 jaar de thuisbasis van een rijk cultureel tapijt. Met het warme welkom van de gaybars in de buurt van Marigny tot de bruisende vrijgezellenfeesten die vaak een thuis vinden in de stad, is er voor elk wat wils in de 'Big Easy'. New Orleans heeft in het bijzonder altijd een speciale charme gehad voor de LGBTQ-gemeenschap. De plaatselijke homoscene zet de stad in vuur en vlam met een gevoel van omarming van diversiteit.

Voor een eerste keer in New Orleans of een nostalgische terugkeer, verwacht elke bar een ander aspect van de geest van deze stad, alles decadent en levendig. Van specifieke catering aan LGBTQ-patiënten, door middel van een smakelijk en heerlijk aanbod aan eten en drinken, tot het organiseren van een zesdaags evenement voor LGBTQ Mardi Gras, compleet met gay Krewes zoals Lords of Leather, Amon-Ra en Arminius, New Orleans Gay-etablissementen zijn meer dan alleen maar ontmoetingsplaatsen; het zijn culturele epicentra.

Trots

Ontdek het LGBTQ-leven in de Big Easy: een levendige odyssee

Maak een reis langs Ann Street, die de twee verdiepingen tellende gaybars op Bourbon Street doorsnijdt, en wijk uit naar de muzikaal geïnspireerde Rampart Street, waar verschillende plaatselijke LGBTQ-etablissementen zijn gevestigd. Laat je inspireren door de literaire geesten, burleske artiesten en het bruisende jazzfestival van de stad. Of je hier nu bent voor Gay Easter, Pride-maand of gewoon voor een weekendje weg, je wilt alles kunnen zien wat de stad te bieden heeft. Dus, kleding optioneel of volledig gekleed, er is altijd wel een plekje voor jou.

Bereid je voor om alles te omarmen, van een schilderachtige countryclub in het hart van de stad tot de vreugdevolle viering van LGBTQ Mardi Gras en Gay Easter, ingeluid door kleurrijke gay krewes. De bruisende hartslag van de New Orleans gay en lesbische scene is meer dan een zesdaags evenement; het is een levenslange ervaring, van decadent tot goddelijk.

Lees verder terwijl we beginnen met het onthullen van de hartslag van de LGBTQ-scene in New Orleans, met onze eerste diepgaande blik op 'Embracing the LGBTQ Nightlife in New Orleans: A Primer'. Verwacht opwinding, verwacht levendigheid, maar bovenal, verwacht een echte New Orleans-ervaring.

Het LGBTQ-nachtleven in New Orleans: Een inleiding

Ben je klaar om het bruisende en zich ontwikkelende LGBTQ nachtleven in de Big Easy te verkennen en te omarmen? New Orleans is een stad die diversiteit en individualiteit altijd heeft gevierd, en de LGBTQ-gemeenschap is daarop geen uitzondering. De stad heeft een rijke geschiedenis van LGBTQ-evenementen zoals Southern Decadence en New Orleans Pride, maar het nachtleven beperkt zich niet alleen tot die evenementen. New Orleans heeft een verscheidenheid aan bars en clubs die zich richten op de LGBTQ-gemeenschap, waaronder de weinige overgebleven lesbische bars, waardoor het een inclusieve bestemming is voor iedereen.

Als het gaat om het LGBTQ nachtleven in New Orleans, is het French Quarter het hart en de ziel van de scene. Maar het LGBTQ nachtleven van de stad gaat veel verder dan Bourbon Street. Van GrandPre's tot GrrlSpot, New Orleans heeft een overvloed aan mogelijkheden voor degenen die op zoek zijn naar een goede tijd. En met de reputatie van de stad als tolerant en veilig voor de LGBTQ-gemeenschap, dienen deze plekken als essentiële culturele knooppunten en plaatsen voor zelfexpressie voor iedereen die hun deuren binnengaat. Bereid je voor op een duik in de kern van het LGBTQ nachtleven van New Orleans en ervaar de diverse en inclusieve sfeer die deze stad zo speciaal maakt.

Bourbon Street en verder: De kern van het LGBTQ-nachtleven in New Orleans

Ervaar het bruisende en diverse hart van het LGBTQ nachtleven in New Orleans, waar Bourbon Street en daarbuiten een kleurrijk aanbod aan bars en clubs bieden waar iedereen van kan genieten. Of je nu op zoek bent naar een klassieke gaybar-ervaring of iets meer eclectisch, je vindt het zeker in deze stad die bekend staat om zijn inclusieve en accepterende queercultuur.

  1. Begin je avond bij Bourbon Pub Parade, een populaire bestemming voor plaatselijke bewoners en bezoekers. Deze twee verdiepingen tellende bar heeft een dansvloer, een balkon met uitzicht op Bourbon Street en een levendige sfeer die perfect is om je avond mee te beginnen.
  2. Als je op zoek bent naar iets rustigers, ga dan naar Cafe Lafitte in Exile, de oudste nog bestaande homobar in de VS. Deze historische plek is al sinds de jaren 1930 een vaste waarde in de New Orleans LGBTQ-scene en staat bekend om zijn klassieke cocktails, vriendelijke gasten en gastvrije sfeer.
  3. Voor een unieke ervaring ga je naar AllWays Lounge Cabaret, een hippe queer plek waar avant-garde theatervoorstellingen en dansfeesten worden gehouden. Met een agenda vol eclectische evenementen is dit de perfecte plek om de cutting-edge kant van het LGBTQ nachtleven van New Orleans te ontdekken.

Terwijl je het bruisende en diverse LGBTQ-nachtleven van New Orleans verkent, moet je ook de tijd nemen om de rijke geschiedenis van de stad en de cultuur van queer acceptatie te verkennen. In het volgende deel duiken we in de historische monumenten en plekken die een belangrijke rol hebben gespeeld in de vorming van de LGBTQ-gemeenschap van New Orleans.

De voetstappen van Lafitte: Ontdek de historische LGBTQ-monumenten in New Orleans

Het verkennen van de historische monumenten in New Orleans die een cruciale rol hebben gespeeld in de vorming van de LGBTQ-gemeenschap, biedt Lafitte's Footsteps een kijkje in de rijke geschiedenis van de stad op het gebied van homoacceptatie. Een van de meest opvallende bezienswaardigheden is Cafe Lafitte in Exile, dat al sinds 1933 als homobar wordt gebruikt en de oudste continu werkende homobar in de Verenigde Staten is. Andere bezienswaardigheden zijn de UpStairs Lounge, waar in 1973 een tragische brandstichting plaatsvond die 32 mensen het leven kostte, en het huis van Tennessee Williams, een homoseksuele toneelschrijver die vele jaren in New Orleans woonde.

Om het belang van deze monumenten volledig te kunnen waarderen, is het belangrijk om de context te begrijpen van de tijd waarin ze ontstonden. New Orleans heeft een lange traditie als een stad die individualiteit en expressie viert, en dit gold ook voor de LGBTQ-gemeenschap. Ondanks de wijdverspreide discriminatie en vervolging was de LGBTQ-gemeenschap in New Orleans in staat om een levendige en bloeiende scene van homobars en andere queer ruimten op te bouwen. Vandaag de dag herinneren deze monumenten nog steeds aan de kracht en veerkracht van de LGBTQ-gemeenschap in New Orleans.

Verder naar het volgende deelonderwerp: Grrlspot is een oase van lesbisch nachtleven in New Orleans.

Grrlspot: Een oase van lesbisch nachtleven in New Orleans

Beste trans bars in New Orleans - Grrlspot
Beste trans bars in New Orleans - Grrlspot

Op zoek naar een unieke en levendige plek voor een avondje uit in de Big Easy? Kijk dan eens bij Grrlspotde pop-up lesbische bar die elke derde zaterdag van de maand een divers publiek trekt. Dit evenement is een must voor leden van de LGBT-gemeenschap en bondgenoten die op zoek zijn naar een inclusieve en gastvrije ruimte om met vrienden rond te hangen, nieuwe mensen te ontmoeten en de hele nacht te dansen. Grrlspot is een van de weinige overgebleven ruimtes in New Orleans waar alleen lesbiennes komen en is een essentieel onderdeel geworden van de homoscene van de stad.

Grrlspot is meer dan alleen een bar - het is een gemeenschap. Het pop-up evenement is een weerspiegeling van de levendige en diverse LGBT-gemeenschap in New Orleans en is een ontmoetingsplaats geworden voor mensen van alle rangen en standen. Op het evenement draaien lokale dj's, er heerst een gezellige sfeer en er is een divers publiek met homo's, lesbiennes en homo's van alle leeftijden en achtergronden. Het is de perfecte plek om de rijke en levendige queer ruimten te ervaren die New Orleans tot de ultieme bestemming voor LGBT-reizigers maken. Over iconische homobars gesproken, laten we eens binnenstappen in de oudste nog bestaande homobar in de VS, Cafe Lafitte in Exile.

Café Lafitte in ballingschap: Ervaar de oudste nog functionerende homobar

Beste trans bars in New Orleans - Cafe Lafitte in Ballingschap
Beste trans bars in New Orleans - Cafe Lafitte in Ballingschap

Dit historische juweeltje wil je niet missen - stap binnen in Café Lafitte in ballingschapwaar de tijd lijkt stil te staan en de sfeer doordrenkt is van nostalgie en charme. Cafe Lafitte in Exile is de oudste nog doorlopende homobar in de VS en is al sinds 1933 een belangrijk onderdeel van de New Orleans LGBTQ-scene.

Hier zijn drie redenen waarom deze bar een must is om te bezoeken:

  1. De sfeer - De ouderwetse charme van de bar is onmiskenbaar, met donkerhouten lambrisering, vintage armaturen en een gezellige open haard. Je kunt je gemakkelijk verliezen in de geschiedenis van de ruimte en je een voorstelling maken van de generaties LGBTQ-mensen die hier binnen de muren troost en gemeenschap hebben gevonden.
  2. De gebeurtenissen - Cafe Lafitte in Exile organiseert het hele jaar door verschillende evenementen, waaronder dragshows, karaoke-avonden en themafeesten. De kalender van de bar is altijd vol, dus er is nooit een saai moment.
  3. De erfenis - Cafe Lafitte in Exile is de oudste homobar in de VS en neemt een speciale plaats in in de LGBTQ-geschiedenis. Van haar rol in de begindagen van de homorechtenbeweging tot haar voortdurende belang als knooppunt van de gemeenschap, deze bar is een bewijs van de veerkracht en kracht van de LGBTQ-gemeenschap in New Orleans en daarbuiten.

Laten we nu naar de volgende halte gaan op onze rondreis door de LGBTQ-barscene van New Orleans: de Golden Lantern.

De Gouden Lantaarn: Het beginpunt van de LGBTQ-paradecultuur in New Orleans

Beste trans bars in New Orleans - Golden Lantern
Beste trans bars in New Orleans - Golden Lantern

Als je op zoek bent naar een legendarische plek die de levendige LGBTQ-cultuur van New Orleans belichaamt, ga dan naar de Gouden lantaarn - waar de paradecultuur springlevend is. Deze intieme, hondvriendelijke hangplek is al sinds 1964 een vaste waarde in het French Quarter en is een must voor iedereen die op zoek is naar een authentieke New Orleans gay bar-ervaring.

Van livemuziek en dragshows tot karaoke en trivia-avonden, de Golden Lantern biedt voor elk wat wils.

De Golden Lantern is ook het middelpunt van de LGBTQ-paradecultuur in New Orleans. Tijdens Mardi Gras en Southern Decadence is de bar door zijn toplocatie op de parade-routes de perfecte plek om alle actie te zien. En als je je avontuurlijk voelt, kun je zelfs meedoen aan de parade met de eigen Krewe of Petronius van de Golden Lantern. Dus neem een drankje, knoop een gesprek aan met een plaatselijke bewoner en dompel jezelf onder in de levendige LGBTQ-scene die alleen New Orleans kan bieden. Laten we nu overgaan op de loungescene: het weelderige queer nachtleven in New Orleans.

De loungescene: Queer nachtleven in New Orleans

Bereid je voor op een luxueuze, maar inclusieve uitgaanservaring die je het gevoel geeft koninklijk te zijn in het hart van de stad. De loungescene in New Orleans bestaat uit weelderige, luxe queer bars voor een gevarieerd publiek. Van strakke, moderne interieurs tot zwoele, schemerig verlichte lounges, elke bar biedt een unieke sfeer. Hier zijn drie must-visit hotspots in de gay bar scene van de stad:

  1. De Bourbon Pub Parade: Deze iconische bar bedient al sinds 1974 de LGBTQ-gemeenschap en staat bekend om zijn extravagante dragshows en dansfeesten. Met twee verdiepingen muziek en een ruim balkon met uitzicht op Bourbon Street is het de perfecte plek om los te gaan en feest te vieren.
  2. De Feniks: Deze donkere, louche leren bar is al sinds 1973 een vast onderdeel van de homobarscene en staat bekend om zijn Southern Decadence-blokfeesten. Met een sfeer zonder franjes en een strikte dresscode is dit de plek om naartoe te gaan als je op zoek bent naar een gruizige, authentieke ervaring.
  3. Oz: Deze bar met meerdere verdiepingen heeft een dansvloer, een balkon met uitzicht op Bourbon Street en een populaire dragshow genaamd "Divas of Oz". Met een divers publiek en nachtelijke evenementen is het een must voor iedereen die de levendige LGBTQ-scene in New Orleans wil ervaren.

Nu de barscene in New Orleans zich blijft ontwikkelen en aanpassen aan de veranderende houding en behoeften van de queer gemeenschap, is er nooit een beter moment geweest om de rijke geschiedenis en het bruisende nachtleven van de stad te verkennen. En als je op zoek bent naar een combinatie van lekker eten en LGBTQ-nachtleven, dan is het volgende gedeelte over de Country Club een must om te lezen.

Country Club: Een mix van New Orleans' LGBTQ nachtleven en lekker eten

Beste trans bars in New Orleans - De Country Club
Beste trans bars in New Orleans - De Country Club

Terwijl het LGBTQ nachtleven in New Orleans met zijn tijd meegaat, is er één plek die opvalt door zijn unieke mix van lekker eten en queer feesten. De Country Club is een Italiaans herenhuis met een zoutwaterzwembad, weelderige tuinen en een restaurant dat heerlijke brunches en diners serveert.

De sfeer is ontspannen en gastvrij, waardoor het een perfecte plek is voor zowel speciale gelegenheden als ontspannen rondhangen.

Maar laat je niet misleiden door de chique sfeer - de Country Club is nog steeds een geliefde plek voor LGBTQ mensen die zich willen uitleven. De wekelijkse dragbrunch is een hoogtepunt, met optredens van lokale koninginnen, en de bar serveert creatieve cocktails die je zeker in de feeststemming brengen. Of je nu op zoek bent naar een romantisch diner, een dag bij het zwembad of een wilde avond uit, de Country Club heeft voor elk wat wils in de LGBTQ-gemeenschap.

Over wilde avonden gesproken: de LGBTQ-scene in New Orleans heeft altijd de reputatie gehad grenzen te verleggen. Van glinsterende spektakels tot geheime genootschappen, de homovriendelijke ruimtes van de stad zijn al lang een toevluchtsoord voor creatieve expressie en zelfontdekking. Maar omdat houdingen veranderen en technologie de manier waarop we met elkaar omgaan verandert, is de scene voortdurend in beweging. Laten we één aspect van dit steeds veranderende landschap eens nader bekijken: de badhuiscultuur in New Orleans.

Badhuiscultuur in New Orleans: Een blik op de homovriendelijke ruimten van de stad

Ontdek het unieke en zich ontwikkelende LGBTQ nachtleven in New Orleans door een kijkje te nemen in de badhuiscultuur en andere homovriendelijke ruimtes. Hoewel badhuizen al tientallen jaren een belangrijk onderdeel zijn van de queer cultuur, is hun populariteit de laatste jaren afgenomen door de veranderende houding ten opzichte van seks en hookup apps. New Orleans heeft echter nog steeds een paar badhuizen die zich richten op LGBTQ+-patiënten, zoals Club New Orleans en Flex, die helaas gesloten zijn.

Nu de samenleving de LGBTQ+-gemeenschap steeds meer accepteert, vervaagt de grens tussen homobars en bars die niet specifiek als zodanig worden bestempeld. Veel bars in New Orleans zijn nu meer inclusief en verwelkomen iedereen, en bieden veilige plekken voor mensen van alle geslachten en seksuele geaardheden om van een avondje uit te genieten. In het volgende gedeelte bekijken we hoe je door het LGBTQ nachtleven in New Orleans kunt navigeren met veiligheid, etiquette en inclusie in gedachten.

Bourbon st New Orleans Louisiana
Bourbon st New Orleans Louisiana

LGBTQ-nachtleven in New Orleans: Veiligheid, etiquette en inclusie

Navigeren door het diverse en zich ontwikkelende LGBTQ nachtleven in Crescent City met aandacht voor veiligheid, etiquette en inclusie is cruciaal voor een zinvolle en plezierige ervaring. Houd bij een bezoek aan LGBTQ-bars in New Orleans rekening met de volgende tips:

  • Respecteer de ruimte en de mensen erin. LGBTQ-bars zijn een veilige haven voor velen en het is belangrijk om rekening te houden met de sfeer en de mensen om je heen.
  • Wees je bewust van je omgeving. New Orleans is een leuke en levendige stad, maar het is belangrijk om je bewust te blijven van je omgeving, vooral als je 's avonds een bar verlaat.
  • Praktijk toestemming. Het is niet omdat iemand in een LGBTQ-bar is dat hij ook in jou geïnteresseerd is. Vraag altijd om toestemming voordat je lichamelijk contact of een gesprek aangaat.
  • Steun bedrijven die eigendom zijn van LGBTQ. Laat zien dat je de plaatselijke LGBT-gemeenschap steunt door een bezoek te brengen aan LGBTQ-bars en -bedrijven in New Orleans.

Onthoud dat LGBTQ-bars in New Orleans meer zijn dan alleen plekken om te drinken en te socializen. Het zijn plekken waar mensen zich vrijelijk kunnen uiten en zich geaccepteerd voelen om wie ze zijn. Door deze tips te volgen kun je helpen een veilige en inclusieve omgeving te creëren voor iedereen in de gemeenschap.

Als je het bruisende LGBTQ nachtleven in New Orleans verkent, ontdek je dat er voor elk wat wils is. Van duikbars tot dansclubs, de stad biedt een gevarieerd aanbod aan uitgaansgelegenheden voor alle smaken en voorkeuren. Of je nu op zoek bent naar een relaxte sfeer of een energiek feest, je vindt het in de Crescent City. Dus grijp je vrienden, trek je dansschoenen aan en maak je klaar om het beste van de trans-, queer- en gaybars in New Orleans te ervaren.

Conclusie: Het beste van de trans-, homo- en gaybars in New Orleans vieren

Nu je meer weet over het LGBTQ nachtleven in New Orleans, is het tijd om de beste gay, queer en trans bars van New Orleans te ontdekken. De gaybarscene in New Orleans is voortdurend in beweging. Veranderende opvattingen over LGBTQ-mensen, dating- en hookup-apps en gentrificatie spelen allemaal een rol. Ondanks deze uitdagingen blijft de stad een toevluchtsoord voor LGBTQ-publiek, met een divers aanbod aan bars en clubs voor elke smaak.

Of je nu op zoek bent naar een relaxte bar met zitplaatsen buiten, een rauwe dansclub of een intiemere setting voor livemuziek en dragshows, New Orleans heeft voor ieder wat wils. De gaybars in de stad staan bekend om hun inclusiviteit en verwelkomen niet alleen homo's, maar ook lesbiennes, biseksuelen en TGNC's. En met het vervagen van de grens tussen homobars en bars die niet specifiek als zodanig worden bestempeld, kan iedereen, LGBTQ of niet, zich op zijn gemak voelen in deze ruimtes. Kom dus de diversiteit en zelfexpressie vieren waar New Orleans bekend om staat en hef het glas op de levendige LGBTQ-gemeenschap van de stad.

blank
Auteur

Als trotse transgender vrouw ben ik een bekroonde blogger die mijn unieke levenservaringen combineert met een bachelor in communicatie. Ik sta bekend om mijn taalkundige expertise en dynamische schrijfstijl en ben gespecialiseerd in CBD, SEO, muziek, technologie en digitale marketing.

nl_NLDutch