Veel bezoekers van MyTransgenderCupid vragen zich af waarom wij op ons platform geen gebruik maken van de term shemale dating. Door middel van deze blog willen wij graag tekst en uitleg geven waarom wij de term shemale dating niet vinden passen bij ons platform en daarom verder ook niet gebruiken.

1. Shemale dating heeft een verkeerde associatie

Een van de belangrijkste redenen waarom je op ons platform de term shemale dating niet tegenkomt heeft te maken met de associatie die er is met de seksindustrie. Sites of platforms die met deze term strooien zetten hoogstwaarschijnlijk niet in op duurzame en echte relaties, maar op kort contact van seksuele aard. Aangezien dit niet de industrie is waar MyTransgenderCupid zich op richt hebben wij dan ook besloten deze term niet op onze website te gebruiken. In plaats daarvan richten wij ons volledig op echte, duurzame relaties tussen transvrouwen en trans georiënteerde mannen. Geen hookups en betaalde afspraken, maar het ontwikkelen van een echte klik met een persoon.

2. Shemale dating wordt gezien als beledigend

De terminologie rondom shemale dating is wereldwijd verschillend. Zo zijn er termen die in Azië als normaal worden beschouwd, maar in Europa een negatieve lading met zich meebrengen. Shemale dating is er daar één van. In Europa (en Amerika) vinden de meeste transvrouwen het niet prettig om shemale genoemd te worden. Dit is deel vanwege de link met de seksindustrie, maar natuurlijk ook vanwege de letterlijke vertaling van het woord. Shemale insinueert namelijk dat de persoon in kwestie nog steeds (deels) man is. Het team van MyTransgenderCupid is het hier mee eens en heeft daarom besloten om transvrouwen altijd (trans)vrouwen te noemen en de term shemale dating links te laten liggen.

The term shemale can be offensive

3. De transgender community bestaat ook uit trans mannen

In essentie is de letterlijke vertaling van shemale zij-man. Hierdoor wordt de suggestie gewekt dat transgender personen altijd een transitie doormaakt van man naar transvrouw. Echter is er ook een grote groep transgenders die juist de omgekeerde weg bewandelen, namelijk van vrouw naar transman. Deze groep wordt door het gebruik van de term shemale buitengesloten of gezien als minderwaardig. Op ons platform maken wij geen onderscheid tussen de transmannen en transvrouwen, al moeten we zeggen dat er meer transvrouwen op ons platform aanwezig zijn dan transmannen. Echter zijn beide groepen natuurlijk van harte welkom om zich aan te melden bij MyTransgenderCupid. Wij vinden namelijk dat iedereen een kans op liefde verdiend.

Waarom wordt de term shemale dating toch nog veel gebruikt?

Een groot deel van de mensen die de term shemale dating gebruiken weten simpelweg niet wat de juiste terminologie is. Gelukkig zien en horen we de laatste jaren steeds meer over transgender personen, waardoor ook steeds meer mensen de juiste termen weten en gebruiken. Ook de acceptatie richting de groep transgender personen wordt hierdoor steeds groter.

Toch verwachten we dat de term shemale nooit helemaal zal verdwijnen. In ieder geval niet op de korte termijn. Dit heeft twee redenen. Enerzijds komt dat omdat de term shemale al sinds halverwege de 19e eeuw werd gebruikt. Op de een of andere manier is dit woord dus al veel ouder dan de nieuwe, wenselijke term transgender. Daarnaast is de verwachting dat de seksindustrie deze term wel blijft gebruiken. Hierdoor zal de term niet snel volledig uit het hedendaagse straatbeeld verdwijnen. Al hopen wij natuurlijk van wel.

Welke term gebruikte jij?

Het zou natuurlijk zomaar kunnen dat jij de term shemale dating jarenlang gebruikt hebt omdat je dacht dat dit de juiste term was. Het is daarom goed mogelijk dat je onbewust mensen hebt gekwetst. Hopelijk heeft deze blog je inzicht gegeven in hoe je een transgender persoon, of in dit geval een transvrouw, moet aanspreken of benoemen.

MyTransgenderCupid; het platform voor duurzame transgender relaties

Ben jij een transvrouw en heb je moeite met het ts dating? Dan kun je gratis een account aanmaken op MyTransgenderCupid. Vul je profiel in en kom direct in contact met vele trans georiënteerde mannen over de hele wereld. Liever wat dichterbij? Pas eenvoudig je profiel aan en kom snel in contact met transvrouwen of trans georiënteerde mannen bij jou in de buurt.