Veel bezoekers van MyTransgenderCupid vragen zich af waarom wij de term shemale dating niet gebruiken op ons platform. Door middel van deze blog willen wij graag uitleggen waarom wij de term shemale dating niet bij ons platform vinden passen en daarom verder niet gebruiken.

Shemale dating heeft een verkeerde associatie

Een van de belangrijkste redenen waarom je de term shemale dating niet tegenkomt op ons platform heeft te maken met de associatie met de seksindustrie. Sites of platforms die deze term gebruiken zetten hoogstwaarschijnlijk niet in op duurzame en echte relaties, maar op kortstondig contact van seksuele aard.

Omdat dit niet de branche is waar MyTransgenderCupid zich op richt, hebben we besloten deze term niet te gebruiken op onze website. In plaats daarvan richten we ons volledig op echte, duurzame relaties tussen transvrouwen en transgeoriënteerde mannen. Geen hookups en betaalde afspraken, maar het ontwikkelen van een echte klik met een persoon.

Shemale dating wordt beschouwd als misbruik

De terminologie rond shemale dating is wereldwijd verschillend. Zo zijn er termen die in Azië als normaal worden beschouwd, maar in Europa een negatieve bijklank hebben. Shemale dating is daar één van. In Europa (en Amerika) vinden de meeste trans vrouwen het niet leuk om shemale genoemd te worden.

shemale

Dit komt deels door de link met de seksindustrie, maar natuurlijk ook door de letterlijke vertaling van het woord. Shemale insinueert dat de persoon in kwestie nog (deels) man is. Het MyTransgenderCupid team is het hiermee eens en heeft daarom besloten om transvrouwen altijd (trans)vrouw te noemen en de term shemale dating te negeren.

De transgendergemeenschap bestaat ook uit transmannen

In wezen is de letterlijke vertaling van shemale she-man. Hierdoor ontstaat de suggestie dat transgenders altijd een transitie doormaken van man naar transvrouw. Er is echter ook een grote groep transgenders die de omgekeerde weg gaat, namelijk van vrouw naar transmale.

Deze groep wordt uitgesloten of als minderwaardig gezien door het gebruik van de term shemale. Wij maken op ons platform geen onderscheid tussen transmannen en transvrouwen, al moeten we wel zeggen dat er meer transvrouwen op ons platform zijn dan transmannen. Maar beide groepen zijn natuurlijk van harte welkom om zich aan te melden bij MyTransgenderCupid. Wij vinden dat iedereen een kans op liefde verdient.

💡Volgende lezen: Wat is een Tranny Chaser en hoe kunnen transpersonen ze herkennen?

Waarom wordt de term shemale dating nog steeds veel gebruikt?

Veel mensen die de term shemale dating gebruiken, kennen gewoon niet de juiste terminologie. Gelukkig zien en horen we de laatste jaren steeds meer over transgenders, waardoor steeds meer mensen de juiste termen kennen en gebruiken. De acceptatie van de groep transgenders neemt daardoor ook toe.

Toch verwachten we dat de term shemale nooit helemaal zal verdwijnen. Tenminste niet op de korte termijn. Dit heeft twee redenen. Enerzijds omdat de term shemale al sinds halverwege de 19e eeuw wordt gebruikt. Op de een of andere manier is dit woord dus veel ouder dan de nieuwe, wenselijke term transgender. Daarnaast is de verwachting dat de seksindustrie deze term zal blijven gebruiken. Daardoor zal de term niet snel helemaal uit het hedendaagse straatbeeld verdwijnen. Dat hopen we in ieder geval.

Welke term heb je gebruikt?

Het kan natuurlijk zijn dat je de term shemale dating jarenlang hebt gebruikt omdat je dacht dat het de juiste term was. Het is dus goed mogelijk dat je onbewust mensen hebt gekwetst. Hopelijk heeft deze blog je inzicht gegeven in hoe je een transgender persoon, of in dit geval een transvrouw, aanspreekt of benoemt.

MyTransgenderCupid; het platform voor duurzame transgenderrelaties

Ben jij een trans vrouw en heb je moeite met ts dating? Dan kun je een gratis account aanmaken op MyTransgenderCupid. Vul je profiel in en kom direct in contact met vele transgeoriënteerde mannen over de hele wereld. Liever iets dichterbij? Bewerk eenvoudig je profiel en kom snel in contact met transvrouwen of transmannen bij jou in de buurt.

blank
Auteur

Als trotse transgender vrouw ben ik een bekroonde blogger die mijn unieke levenservaringen combineert met een bachelor in communicatie. Ik sta bekend om mijn taalkundige expertise en dynamische schrijfstijl en ben gespecialiseerd in CBD, SEO, muziek, technologie en digitale marketing.

nl_NLDutch