Welkom in Portland, een stad die alom bekend staat om zijn inclusieve en levendige LGBTQ+ gemeenschap. Als je je identificeert als trans, queer, lesbisch of homoseksueel, vind je in Portland een overvloed aan bars en clubs die aansluiten bij jouw interesses en voorkeuren. Van oude trefpunten tot nieuwe favorieten, het gevarieerde uitgaansleven van Portland heeft voor elk wat wils. Als je nieuwsgierig bent naar meer plekken in het land, bekijk dan ons artikel over de Beste Trans Bars in de VS.

In deze uitgebreide gids ontdek je queer, lesbische, homoseksuele en de beste transbars in Portland. Of je nu op zoek bent naar een rustig avondje uit of naar een groot feest tijdens Pride, met deze gids zit je goed. Je verkent het hart van het queer nachtleven, waaronder North Portland, het opkomende centrum voor de queer gemeenschap, en het Pearl District, een bruisend spectrum van bars en queer feesten.

Je ontdekt ook The Rainbow Room, je toegangspoort tot de queer extravagantie van Portland, en krijgt een kijkje achter de schermen van de dragcultuur in de gaybars van Portland. Dus, laten we erin duiken en de onvergetelijke reis door de homo, lesbo en trans bars van Portland verkennen.

💡Vorige: Beste trans- en homobars in Northampton

Welkom bij de levendige homoscene van Portland

We heten je van harte welkom in de levendige en kleurrijke queer scene van Portland. Met meer dan 5% van de inwoners die zich identificeren als LGBTQ+(bron: oregonlive)Portland heeft een bloeiende en inclusieve gemeenschap waar transseksuelen, homoseksuelen, lesbiennes en homo's worden gevierd. Je vindt er een gevarieerd aanbod aan uitgaansgelegenheden, van chille alledaagse plekjes tot grote Pride-feesten.

De LGBTQ+ bars en clubs in Portland vormen het hart van het queer nachtleven van de stad. Of je nu op zoek bent naar een lesbische bar, een gay club of een plek waar iedereen welkom is, je vindt het hier. Deze gelegenheden bieden een veilige en leuke omgeving voor de LGBTQ+ gemeenschap om samen te komen, te feesten en de hele nacht door te dansen. Kom dus langs en verken de beste bars en clubs in Portland, waar je zeker je nieuwe favoriete plek zult vinden.

Ontdek het hart van het homo-uitgaansleven: Bars en clubs in Portland

Als je je in het hart van de levendige LGBTQ+-scene van Portland begeeft, ontdek je een overvloed aan etablissementen die je kunt verkennen, elk met hun eigen unieke sfeer en energie, waardoor het gemakkelijk is om de perfecte bar of club te vinden die bij je stemming en wensen past. Van queer bars die brunch serveren tot LGBTQ+ clubs met ruime dansvloeren, er is voor elk wat wils in Zuidoost Portland. Voor degenen die liever in de frisse buitenlucht van hun drankje genieten, zijn er ook talloze bars met uitnodigende patio's en buitenzitjes.

Of je nu op zoek bent naar een relaxte hangplek of een plek om de hele nacht door te dansen, in de LGBTQ+-scene van Portland zit je goed. Dus grijp wat vrienden en ga op pad om het bruisende nachtleven van deze stad te verkennen. Laten we nu North Portland verkennen: het opkomende centrum voor de queer gemeenschap.

Noord-Portland: De opkomende hub voor de Queer gemeenschap

Beste trans bars in Portland - Schandalen
Beste trans bars in Portland - Schandalen

Laten we nu door de buurt North Portland navigeren, een ontluikend baken voor de gedurfde en mooie bloeiende LGBTQ-gemeenschap. Dit gebied is de thuisbasis van een aantal van de meest bloeiende LGBTQ+ bars en clubs in Portland. Een van de populairste plekken in de stad is de Eagle Portland, die zich voornamelijk richt op de beer- en leergemeenschap, maar waar iedereen welkom is.

Je kunt er dragqueenshows en kinkavonden bijwonen, waardoor het een perfecte plek is voor mensen die hun geslacht en seksualiteit willen verkennen in een veilige en gastvrije omgeving. Als je op zoek bent naar een buurtbar, ga dan naar Schandalen. Dit gay-etablissement heeft een brede klantenkring van buurtvrienden en reizigers en staat bekend om zijn populaire dragshows en thema-dansavonden.

De buurtbar The Standard viert de diverse gemeenschap van individuen en is toegewijd aan het bedienen van al haar klanten. Al met al is North Portland een must-visit bestemming voor iedereen die de levendige en inclusieve LGBTQ+ scene in Portland wil ervaren.

Queer-vriendelijke juweeltjes in North Portland: Florida Room, Waypost en Killingsworth Dynasty

De Wegwijzer
Beste trans bars in Portland - The Waypost

Als je je een weg baant door het noorden van Portland, mag je de queer-vriendelijke bars niet missen die de afgelopen jaren zijn opgedoken. De Florida Room is een geweldige plek om iets te drinken en te genieten van de tropische sfeer, met dagelijks happy hour en een gratis zwembad doordeweeks.

Ondertussen is The Waypost een buurtbar die zich richt op de gemeenschap en waar queer-vriendelijke evenementen en livemuziek worden georganiseerd.

En als je op zoek bent naar een beetje van alles, ga dan naar Killingsworth Dynasty, een queer-vriendelijke bar met een patio, pooltafels en karaoke-avonden. Met zoveel bloeiende LGBTQ+ bars en clubs in North Portland vind je vast de perfecte plek om los te gaan en jezelf te zijn. Maar stop hier niet, want als we verder gaan naar het Pearl District, staat je een duizelingwekkend spectrum aan bars en queer feestjes te wachten.

Pearl District: Een duizelingwekkend spectrum van bars en homofeesten

Shine distilleerderij
Beste trans bars in Portland - Shine Distillery

Bereid u voor op een bruisend aanbod van inclusieve locaties als we ons wagen in het Pearl District, waar de LGBTQ+ gemeenschap floreert met een duizelingwekkend spectrum aan bars en queer parties. De buurt is de thuisbasis van Shine distilleerderij, een locatie met twee verdiepingen waar sterke dranken uit kleine series en opmerkelijke maaltijden worden geserveerd.

Deze LGBTQ+-vriendelijke plek is perfect voor iedereen die wil nippen van een cocktail en genieten van een heerlijke maaltijd terwijl ze zich mengen onder de plaatselijke bevolking.

Het Pearl District is ook de thuisbasis van verschillende queer-centrische bars en clubs die zich richten op alle leden van de gemeenschap, inclusief niet-binaire personen. Als je op zoek bent naar een epische blockparty tijdens Pride, dan is Scandals de plek bij uitstek. Deze gevestigde LGBTQ+ bar staat bekend om zijn thematische dansavonden en populaire dragshows.

Voor een rustigere ervaring gaat u naar Local Lounge, een gezellige buurtbar die maandelijks queer evenementen en karaoke-avonden organiseert. Met zo veel opties is er geen tekort aan manieren om te genieten van Portlands LGBTQ+-scene in het Pearl District.

De Rainbow Room: Uw toegangspoort tot de queer extravagantie van Portland, is de volgende halte op onze rondreis door de LGBTQ+-scene van Portland.

💡Volgende: Vind je transgender match in Portland: TS Dating Site Voor FTM Trans Singles

De Regenboogkamer: Uw toegangspoort tot de Queer Extravagantie van Portland

Beste trans bars in Portland - De Rainbow Room
Beste trans bars in Portland - De Rainbow Room

Ervaar de ultieme extravagantie bij De Regenboogkameris een must voor iedereen die op zoek is naar een unieke en onvergetelijke LGBTQ+ ervaring in Portland. Deze prachtige locatie is snel uitgegroeid tot een favoriet onder de lokale bevolking en bezoekers, met zijn levendige sfeer, gastvrije personeel en top-notch entertainment.

In de Rainbow Room worden verschillende evenementen georganiseerd, waaronder dansfeesten, karaoke-avonden en nog veel meer. Of u nu de hele nacht wilt dansen of gewoon wilt ontspannen met vrienden, deze locatie heeft voor elk wat wils.

Ondanks de uitdagingen die de pandemie in 2021 met zich meebracht, is The Rainbow Room blijven bloeien en heeft zich aangepast aan de veranderende tijden door buitenevenementen en afhaalcocktails aan te bieden. En voor degenen die op zoek zijn naar een echt speciale ervaring, mag je de Temporary Lesbian Bar niet missen, een pop-up evenement gehost door The Rainbow Room dat een veilige en leuke omgeving biedt voor alle lesbiennes om met elkaar om te gaan. Dus kom naar The Rainbow Room en ervaar het allerbeste dat het queer nachtleven van Portland te bieden heeft.

Als je The Rainbow Room verlaat, ga dan naar CC Slaughters Nightclub and Lounge, een mekka voor liefhebbers van dragshows. Met zijn energieke sfeer en getalenteerde artiesten is CC Slaughters de perfecte plek om los te gaan en plezier te maken. Dus pak een drankje, leun achterover en laat de koninginnen het podium betreden.

CC Slaughters Nachtclub en Lounge: Mekka voor liefhebbers van dragshows

Beste trans bars in Portland - CC Slaughters Nachtclub en Lounge
Beste trans bars in Portland - CC Slaughters Nachtclub en Lounge

Als je op zoek bent naar een energieke sfeer en getalenteerde artiesten, ga dan naar CC Slaughters Nachtclub en Loungewaar liefhebbers van dragshows zich kunnen uitleven en serieus plezier kunnen maken. Deze nachtclub is een mekka geworden voor de LGBTQ+ gemeenschap en biedt een relaxte sfeer die iedereen verwelkomt.

De dj's draaien altijd de nieuwste hits en er zijn genoeg drankjes om het feest de hele nacht door te laten gaan.

Maar het zijn de dragqueens die de show stelen in CC Slaughters Nightclub and Lounge. Ze geven onvergetelijke optredens waar je om zult lachen, juichen en je gesterkt door voelen. Het happy hour is ook een aanrader, met heerlijke drankjes en betaalbare prijzen. Dus kom naar CC Slaughters Nightclub and Lounge en ervaar het beste van de dragscene van Portland. De volgende keer verkennen we Eagle Portland: de brutale en dappere homobar.

Adelaar Portland: De brutale en dappere homobar

Adelaar Portland
Beste trans bars in Portland - Eagle Portland

Laten we de stoutmoedige en dappere Adelaar Portlandis een must voor wie zich wil onderdompelen in de LGBTQ+-scene van Portland. Deze homobar in de wijk Zuidoost heeft een relaxte sfeer en verwelkomt alle individuen, ongeacht hun seksuele geaardheid.

De bar heeft een rijke geschiedenis van het doorbreken van barrières en het uitdagen van discriminatie, waardoor het een populaire plek is voor mensen die op zoek zijn naar een bruisend en inclusief nachtleven.

Eagle Portland staat bekend om zijn schandalige evenementen en thema-avonden, zoals leer- en kinkfeesten, die een gevarieerd publiek van lokale bewoners en bezoekers aantrekken. De bar heeft een relaxte sfeer en is versierd met een donker decor dat een mysterieuze en edgy sfeer uitstraalt. Of je nu de hele nacht wilt dansen of gewoon wilt genieten van een drankje met vrienden, Eagle Portland is de perfecte bestemming voor wie op zoek is naar een authentieke LGBTQ+ ervaring in Portland. En nu we het toch over lesbische bars hebben, gaan we naar Santé Bar: een toast op de lesbische gemeenschap van Portland.

Santé Bar: Een toast op de lesbische gemeenschap van Portland

Beste trans bars in Portland - Santé Bar
Beste trans bars in Portland - Santé Bar

Santé Bar biedt een unieke en inclusieve sfeer die de lesbische gemeenschap van Portland viert, waardoor het een must-visit bestemming is voor mensen die op zoek zijn naar een relaxte en gastvrije LGBTQ+ ervaring. Santé Bar is eigendom van een homoseksuele zwarte vrouw en straalt een uitnodigende sfeer uit die iedereen verwelkomt, ongeacht hun seksuele geaardheid.

De bar is een perfecte plek om bij te praten met vrienden onder het genot van een paar drankjes of om nieuwe mensen te ontmoeten in een veilige en inclusieve ruimte.

De klanten van de bar zijn een mix van queer en trans individuen, en de locatie van de bar in het hart van PDX's Alberta district maakt het een handige plek om even langs te gaan voordat je naar andere queer hotspots zoals Holocene of Blow Pony gaat. Op het menu van Santé Bar staat een selectie ambachtelijke cocktails en hun signatuur, de Santé Patron, is favoriet bij de fans. Als je op zoek bent naar een plek om de levendige lesbische gemeenschap van Portland te vieren, dan is Santé Bar de perfecte plek om je avond te beginnen.

Escape Bar en Grill: Redefining the Gay Bar Experience in Portland is het volgende gedeelte.

Escape Bar en Grill: Een nieuwe definitie van de homobar-ervaring in Portland

Beste trans bars in Portland - Escape Bar en Grill
Beste trans bars in Portland - Escape Bar en Grill

Je bent in voor een traktatie als we verkennen Escape Bar en Grillis een revolutionaire plek die de gaybarervaring in Portland opnieuw definieert. Deze sportbar en pub ligt verscholen in Old Town en is een toevluchtsoord voor homo's die op zoek zijn naar een relaxte en inclusieve sfeer. Escape is niet alleen een geweldige plek om de wedstrijd te zien, maar biedt ook een fantastisch menu met cocktails en pubmaaltijden die elke trek zullen stillen.

Het vriendelijke personeel en de stamgasten van de bar zorgen ervoor dat je je meteen thuis voelt, en je zult merken dat je terugkomt voor meer.

Escape Bar and Grill organiseert ook verschillende evenementen voor de LGBTQ+ gemeenschap, zoals burlesque shows en drag optredens. Deze plek is populair onder homoseksuele mannen, maar iedereen is er welkom. Of je nu op zoek bent naar een leuk avondje uit met vrienden of een solo-avontuur, Escape is de perfecte plek voor jou. Dus kom langs en ontdek de magie van deze unieke plek in de LGBTQ+-scene van Portland.

Terwijl we afscheid nemen van Escape Bar and Grill, maken we een wandeling door de lesbische bars van Portland: ruimtes waar queer vrouwen troost en feest vinden. Van Doc Maries tot The Florida Room, de lesbische bars in Portland bieden een levendige en diverse scene die de bloeiende LGBTQ+ gemeenschap van de stad weerspiegelt. Deze bars zijn niet alleen geweldige plekken om iets te gaan drinken en nieuwe mensen te ontmoeten, maar dienen ook als belangrijke veilige plekken voor lesbische vrouwen. Dus ga met ons mee op onze reis door de lesbische bars van Portland en ontdek de magie van deze gastvrije en krachtige ruimtes.

Een wandeling door de lesbische bars van Portland: ruimtes voor troost en viering

Beste trans bars in Portland - Florida Room
Beste trans bars in Portland - Florida Room - Copyright: (Sam Gehrke)

Bereid je voor op een ontdekkingstocht door de levendige LGBTQ+-gemeenschap van Portland en ontdek de gastvrije en krachtige ruimtes van de lesbische bars in de stad. Deze ruimtes zijn meer dan alleen bars, het zijn heiligdommen waar je jezelf kunt zijn en je identiteit kunt omarmen.

Een van de langstlopende lesbische bars in Portland is de pretentieloze Florida kamerdat queer vrouwen aantrekt met zijn tropische sfeer en dagelijkse happy hour van 15.00 tot 16.00 uur, met gratis pool. Deze informele hangplek is de perfecte plek om nieuwe vrienden te ontmoeten en te genieten van een spelletje pool of flipperkast.

Als je in de stemming bent voor iets donkers, dan is de Coffin Club (voorheen Lovecraft Bar) een goth-thema-locatie die een eerbetoon brengt aan het bizarre, macabere en horror in muziek, films, kunst en literatuur. Met zijn decor in horrorthema, concerten, burleske shows en tarotlezingen heeft deze bar een trouwe aanhang onder de queer gemeenschap. Welke lesbische bar je ook kiest om te bezoeken, je zult er zeker een gastvrije en inclusieve sfeer vinden met goede vibes en goed gezelschap.

Het nachtleven ontketenen: Portlands beste dansavonden voor de homogemeenschap

Klaar om de dansvloer op te gaan en los te gaan? Ontketen je innerlijke beest en ga op in het ritme van Portlands populairste plekken voor de LGBTQ+ gemeenschap. De bloeiende queer scene van de stad biedt een scala aan dansavonden voor alle smaken en identiteiten, van pophits tot technobeats, van queer pop-ups tot gevestigde etablissementen. Hier zijn een paar van de beste dansavonden om uit te checken:

  • Thrive: Dit LGBTQ+ dansfeest vindt eens per maand plaats in Holocene en heeft een wisselende line-up van queer dj's die house, techno en disco draaien. Het feest staat bekend om zijn inclusieve en diverse publiek, dat mensen van alle rassen, geslachten en seksuele geaardheden verwelkomt. Kom vroeg voor de dragshow en blijf laat voor de zweterige dansvloer.
  • Pop-up dansfeesten: Kijk uit naar pop-up dansfeesten die overal in de queer scene van de stad plaatsvinden. Deze evenementen worden vaak gehouden in onconventionele ruimtes zoals pakhuizen, daken en parken, en bieden een kans om een andere kant van het nachtleven van Portland te ervaren. Enkele populaire pop-upfeesten zijn Queer Soup en Deep Sea Disco.
  • Balzaal: Als je op zoek bent naar een grootse ervaring, ga dan naar de balzaal van de Bossanova Ballroom. In deze zaal van 11.000 vierkante meter vinden enkele van de grootste queer evenementen van de stad plaats, waaronder Blow Pony en Gaylabration tijdens Pride. Het podium van de balzaal kijkt uit op een dansvloer van 2.000 vierkante meter met plafonds van 20 meter hoog, waardoor het de perfecte plek is om je uit te leven en de hele nacht door te dansen.

Of je nu liever danst op pophits of technobeats, in de LGBTQ+-scene van Portland kun je je hart ophalen. Van oude bars tot pop-up feestjes, er is altijd wel iets nieuws te ontdekken. Maar achter de glitter en glamour gaat ook een rijke dragcultuur schuil die integraal deel uitmaakt van de queer gemeenschap van de stad. Laten we eens een kijkje nemen.

Achter de glitter: Dragcultuur in de gaybars van Portland

Stap in de wereld van de dragcultuur en verken de levendige en integrale rol die deze speelt in de LGBTQ+-gemeenschap van Portland. De dragscene van Portland is springlevend, met dragqueens en -koningen die regelmatig optreden in queer bars en clubs door de hele stad. Darcelle XV, gelegen in Old Town, is een van de oudste en bekendste travestenten van het land en vermaakt al meer dan 50 jaar het publiek. Het iconische Darcelle is opgenomen in de Oregon Music Hall of Fame en is nog steeds een geliefd onderdeel van het queer nachtleven van Portland.

Maar de dragcultuur in Portland is niet beperkt tot één locatie. Veel LGBTQ+ bars in de stad organiseren dragshows en er zijn zelfs pop-up evenementen en kinknachten die de kunst van drag vieren. Of je nu een doorgewinterde dragfanaat bent of gewoon op zoek naar een levendig avondje uit, de dragcultuur in Portland zal zeker indruk maken. Dus grijp je vrienden, trek je beste outfit aan en maak je klaar om de magie van de dragscene van Portland te ervaren. En als je klaar bent om te ontspannen, bekijk dan het volgende gedeelte over de lounge-ervaring in de queer-vriendelijke ruimtes van Portland.

De Lounge-ervaring: Ontspannen in Queer-vriendelijke ruimtes in Portland

Ontspan en kom tot rust in de gastvrije en inclusieve ruimten van Portland, waar je op je hoede kunt zijn en de levendige sfeer van de LGBTQ+-gemeenschap kunt opsnuiven. Of je nu op zoek bent naar een gezellige hangplek of een themabar, Portland heeft genoeg opties om uit te kiezen. Hier zijn een paar van de beste queer-vriendelijke plekken in Portland:

  • Pop-upfeesten: Kijk uit naar de Temporary Lesbian Bar en Blow Pony, beide pop-upfeesten die een leuke en veilige omgeving bieden voor queer individuen om met elkaar om te gaan en een leuke tijd te hebben.
  • Bars: Van de ontspannen sfeer van The Sports Bra tot de relaxte sfeer van Scandals, de LGBT-bars in Portland bieden voor elk wat wils. Ga naar Crush Bar voor een gastvrije en inclusieve sfeer, of ga naar The Florida Room voor een tropische sfeer en dagelijks happy hour.
  • De hangplekken van Zuidoost Portland: Ga naar The Eagle Portland voor een leer- en berenvriendelijke sfeer, of ga naar Rebel Rebel voor een nieuwe LGBTQ+ bar waar iedereen welkom is.
  • Mannelijke stripclub: Ga voor een avond vol plezier en opwinding naar Stag PDX, de beste stripclub voor mannen in Portland.
  • Thema Bars: Als je op zoek bent naar iets unieks, ga dan naar The Coffin Club, een bar met een horrorthema waar concerten en burleske shows worden gehouden.

Met zoveel opties om uit te kiezen vind je zeker de perfecte plek om te ontspannen en te genieten van de levendige LGBTQ+ gemeenschap van Portland. Maar daar houdt de pret niet op - blijf lezen voor een diepgaande duik in de iconische queer feestjes van Portland.

Queer feesten: Een duik in de iconische feesten van Portland

Queer feesten - Portland
Queer feesten - Portland
Foto overgenomen van: Willamette Week

Duik met je hoofd in de levendige en kleurrijke wereld van de LGBTQ+-feesten in Portland, waar je los kunt gaan en kunt genieten van de vrolijke sfeer van de iconische queer parties in de stad. De LGBTQ+-gemeenschap in Portland leeft van feesten en de queer parties in de stad zijn daarop geen uitzondering. Van pop-up evenementen tot jaarlijkse Pride vieringen, er gebeurt altijd wel iets in de LGBTQ scene van Portland.

De queer parties in Portland beperken zich niet tot bars en clubs. De LGBTQ+ gemeenschap in de stad organiseert allerlei evenementen, waaronder dragshows, dansfeesten en kunstexposities. Enkele populaire evenementen zijn het jaarlijkse Portland Pride Festival, met een parade, livemuziek en voedselverkopers, en de Temporary Lesbian Bar, een pop-up feest waar alle lesbiennes van alle genderidentiteiten, queers, trans en niet-binaire individuen welkom zijn.

Of je nu op zoek bent naar een avondje uit in de iconische bars van de stad of naar een unieke ervaring tijdens een pop-up evenement, de queer feestjes in Portland zullen zeker onvergetelijke herinneringen achterlaten.

💡Volgende: Beste trans- en homobars in Austin

Conclusie: Een onvergetelijke reis door de homo-, lesbo- en transbars van Portland

Aan het einde van deze uitgebreide gids voor de beste transbars in Portland. Je voelt je misschien overweldigd door het enorme aantal queer-vriendelijke bars, clubs en gelegenheden die de stad te bieden heeft. Vrees niet, want je reis door de homo-, lesbo- en transbars van Portland is nog lang niet ten einde.

Of je nu op zoek bent naar een chille plek om cocktails te drinken met vrienden, of naar een wilde avond vol dans en dragshows, Portland heeft voor ieder wat wils. Dus grijp je vrienden, trek je dansschoenen aan en laten we de beste LGBTQ+ bars in Portland verkennen.

Hier zijn vijf must-visit bars in Portland die je een onvergetelijke avond zullen bezorgen:

  • De Southeast Portland Escape Bar & Grill is een queer-vriendelijke bar die voornamelijk wordt gedomineerd door lesbiennes. Het is een geweldige plek voor een ongedwongen avondje uit, met een relaxte sfeer en geweldige drankjes.
  • De Temporary Lesbian Bar is een pop-up lesbisch feest dat een veilige en leuke omgeving biedt voor alle lesbiennes om met elkaar om te gaan. Het is een geweldige manier om nieuwe mensen te ontmoeten en nieuwe vrienden te maken.
  • De balzaal van Eagle Portland is een enorme zaal van 11.000 vierkante meter met een balzaalpodium dat uitkijkt op een dansvloer van 2.000 vierkante meter met hoge plafonds. Het is de perfecte plek voor een avond vol dans en gezelligheid.
  • The Jukebox at No Fun is een no-frills gay bar met een semi-truck ingebouwd in de muur, een geanimeerde bandjukebox en tv-sport. Het is een geweldige plek voor een ongedwongen avondje uit met vrienden.
  • Blow Pony is een maandelijks queer evenement dat toegankelijk is voor de hele gemeenschap en een steunpilaar van de queer gemeenschap van Portland wordt genoemd. Het is een geweldige manier om de levendige queer scene van Portland te ervaren.
blank
Auteur

Als trotse transgender vrouw ben ik een bekroonde blogger die mijn unieke levenservaringen combineert met een bachelor in communicatie. Ik sta bekend om mijn taalkundige expertise en dynamische schrijfstijl en ben gespecialiseerd in CBD, SEO, muziek, technologie en digitale marketing.

nl_NLDutch