Welkom bij de ultieme gids voor de beste trans-vriendelijke en gaybars in de VS! De LGBTQ+ gemeenschap blijft zich ontwikkelen, net als de ruimtes en etablissementen die zich op hen richten. Van kleine steden met verborgen juweeltjes tot iconische etablissementen die al tientallen jaren bestaan, deze bars bieden een scala aan ervaringen, van duikbars tot nachtclubs, en richten zich op verschillende LGBTQ+ gemeenschappen. Of je nu op zoek bent naar een plek om de hele nacht te dansen of een gezellige plek om iets te drinken met vrienden, deze gids heeft het voor je.

In 2024 vieren we de inclusieve en ondersteunende omgevingen die de LGBTQ+-gemeenschap een gevoel van gemeenschap en saamhorigheid geven. Ga met ons mee op reis om de beste trans- en top gaybars in Amerika te ontdekken. Van de magie van de levendige homobarscene in San Francisco tot de rijzende sterren van de transvriendelijke bars in Denver, we verkennen de unieke ervaringen die elk etablissement biedt. Dus leun achterover, pak een drankje en maak je klaar om het beste van het LGBTQ+ nachtleven in Amerika te ontdekken.

Welkom bij de ultieme gids voor de beste trans-vriendelijke en gaybars in Amerika

Welkom bij de ultieme gids waar je de meest inclusieve en gastvrije plekken in Amerika kunt ontdekken voor de LGBTQ+ gemeenschap om zichzelf en anderen te ontmoeten, te vieren en te verheffen. Van dragshows tot dansclubs, van nachtclubs tot sportcafés en de meest iconische bars in de Verenigde Staten, we hebben het land afgestruind om je het beste van het beste te bieden. Of je nu op zoek bent naar een wild avondje uit of een plek om gelijkgestemden te ontmoeten, wij hebben het voor je geregeld.

LGBTQ+ ruimtes zijn meer dan alleen een plek om te dansen of iets te drinken; ze zijn een toevluchtsoord waar mensen hun authentieke zelf kunnen zijn zonder bang te hoeven zijn voor veroordeling. Deze ruimtes bieden een gevoel van gemeenschap, saamhorigheid en acceptatie. Ga met ons mee op deze reis en ontdek de beste transvriendelijke en homobars in Amerika. Maar laten we eerst een duik nemen in de magie en de sfeer van de bruisende gaybarscene van San Francisco.

De magie van de levendige homobarscene van San Francisco

Top trans- en homobars in San Francisco
Top trans- en homobars in San Francisco

Het bruisende LGBTQ+ nachtleven van San Francisco biedt talloze opties voor wie op zoek is naar een ondersteunende gemeenschap en een leuke avond uit. Of je nu op zoek bent naar een lesbische bar met een volle dansvloer of de levendige queer gemeenschap in de Castro wilt verkennen, San Francisco heeft het allemaal.

Hier zijn vier must-visit plekken die het beste van de homobarscene van San Francisco laten zien:

  1. De stoeterij: The Stud staat bekend als de oudste homobar in San Francisco en is al sinds de jaren 1960 een belangrijk onderdeel van de LGBTQ+-gemeenschap in de stad. Met zijn retro-decor en levendige dansvloer is The Stud de perfecte plek om los te gaan en plezier te maken.
  2. Wilde kant west: Deze lesbische bar in Bernal Heights is een must voor iedereen die op zoek is naar een relaxte sfeer en lekkere drankjes. Met zijn buitenpatio en funky inrichting is Wild Side West de perfecte plek om te ontspannen en in contact te komen met de queer gemeenschap.
  3. Taverne Twin Peaks: Twin Peaks Tavern ligt in het hart van de Castro en is een historische bar die de gemeenschap al sinds 1972 bedient. Met zijn iconische ramen van vloer tot plafond en strakke interieur is Twin Peaks Tavern de perfecte plek om iets te drinken en mensen te kijken.
  4. Beaux: Deze chique bar in de Castro staat bekend om zijn strakke decor en levendige dansvloer. Met een wisselende line-up van dj's en dragartiesten is Beaux de perfecte plek om de hele nacht door te dansen en in contact te komen met de queer gemeenschap.

Nu je de bruisende homobarscene van San Francisco hebt verkend, is het tijd om naar het oosten te gaan en de iconische Stonewall Herberg in New York City.

💡Volgende lezen: Beste trans- en homobars in San Francisco

Ontdek de iconische Stonewall Inn in New York City en daarbuiten

De Stonewall Inn - New York
De Stonewall Inn - New York

Laten we een uitstapje maken naar bars in New York City en een duik nemen in de geschiedenis en cultuur van de iconische Stonewall Herberg en andere LGBTQ+-ruimtes. De Stonewall Inn, gelegen in de wijk Greenwich Village, staat bekend als de geboorteplaats van de moderne homorechtenbeweging.

In 1969 leidde een inval van de politie tot een reeks rellen en protesten, geleid door transgender vrouwen van kleur en andere LGBTQ+ activisten, die meerdere dagen aanhielden. Deze gebeurtenis wordt nu jaarlijks herdacht tijdens Pride Month en is een symbool van verzet en bevrijding geworden voor de LGBTQ+ gemeenschap.

Naast de Stonewall Inn is New York City de thuisbasis van een grote verscheidenheid aan LGBTQ+-ruimtes, van lesbische bars tot drag bars en nachtclubs. Cubbyhole, een van de laatst overgebleven lesbische bars in de stad, staat bekend om zijn eclectische inrichting en vriendelijke sfeer. Club Cumming, door Alan Cumming omgetoverd tot een cabaret-, komedie- en feestcentrum, trekt een gevarieerd publiek van artiesten en klanten. Of je nu meer wilt weten over homorechten in Amerika of gewoon de hele nacht wilt dansen, New York City heeft voor elk wat wils. Laten we nu naar het zuiden gaan, naar Fort LauderdaleDe belangrijkste bestemming van de Sunshine State voor het nachtleven.

💡Volgende lezen: Beste trans- en homobars in New York

Fort Lauderdale: De Sunshine State's Voornaamste Bestemming voor Homo Uitgaan

Beste homo en trans bars in de VS - Fort Lauderdale
Beste homo en trans bars in de VS - Fort Lauderdale

Maak je klaar om van de zon te genieten en duik in de bruisende wereld van het LGBTQ+ nachtleven als we de regenboogkleurige oase Fort Lauderdale verkennen. Deze stad in Florida is een topbestemming voor het gay nachtleven, met een bloeiende gay bar scene die voor iedereen geschikt is. Of je nu houdt van drag bars of happy hour specials, Fort Lauderdale heeft het allemaal.

De homogemeenschap in Fort Lauderdale is een van de grootste in de VS en de bars weerspiegelen dat. Je vindt er van alles, van energieke dansclubs tot relaxte lounges waar je kunt ontspannen en socializen. Een van de populairste bars is Georgie's Alibi Monkey Bar, al meer dan 20 jaar een begrip in de gemeenschap. Ze hebben nachtelijke evenementen en happy hour specials die ervoor zorgen dat het publiek blijft terugkomen. Dus als je op zoek bent naar een leuke tijd in de zonnige staat, dan moet je in Fort Lauderdale zijn.

Terwijl we de palmbomen en stranden van Fort Lauderdale achter ons laten, gaan we naar de mile-high stad Denver, waar de LGBTQ+ gemeenschap bloeit.

💡Volgende lezen: Beste homo en trans bars in Fort Lauderdale

Denver's rijzende sterren: Top trans-vriendelijke en homoseksuele bars in de Mile High City

Beste trans- en homobars in de VS - Blush & Blu - Denver
Beste trans- en homobars in de VS - Blush & Blu - Denver

Je bent in voor een traktatie als we de rijzende sterren van Denver's LGBTQ + scène verkennen, met een focus op trans-vriendelijke locaties en gastvrije ruimtes om te dansen en te socializen. Denver heeft een levendige queer gemeenschap met een verscheidenheid aan homo- en transbars om uit te kiezen. Een van de beste transvriendelijke bars is Blush & BluBlush & Blu heeft een gezellige en intieme sfeer, perfect om bij te praten met vrienden of om nieuwe vrienden te ontmoeten. Met een patio achter en karaoke op bepaalde avonden biedt Blush & Blu voor elk wat wils.

Een andere populaire plek is X Bar, bekend om zijn vriendelijke personeel en diverse publiek. Deze queer bar heeft een ruime dansvloer en meerdere bars, waardoor het ideaal is voor een avondje uit. Als je op zoek bent naar een meer relaxte sfeer, probeer dan Charlie's, een bekende countrybar waar alle leden van de LGBTQ+-gemeenschap welkom zijn. Met een patio aan de voorkant is Charlie's de perfecte plek om te genieten van een drankje en wat zon. Als een van de beste gaybars in de VS heeft Denver veel te bieden en het is zeker de moeite waard om er eens een kijkje te gaan nemen.

Laten we overgaan naar het volgende subonderwerp, Northampton, Massachusetts, en een paar van de best verborgen juweeltjes van New England voor gaybars ontdekken.

💡Volgende lezen: Beste trans- en homobars in Denver

Verborgen juweeltjes in Northampton: Een voorproefje van de beste homobars in Massachusetts

Tunnel Bar
Tunnel Bar

Ga op reis naar Northampton, Massachusetts, en ontdek een aantal verborgen juweeltjes voor het bruisende nachtleven van de LGBTQ+ gemeenschap. In dit kleine stadje vind je een levendige bar- en restaurantscene, met verschillende opties voor het LGBTQ+ publiek. Een van de populairste plekken is de Tunnel Barmet een ruim buitenterras dat perfect is voor een ontspannen drankje met vrienden of een romantisch afspraakje.

Als je op zoek bent naar een meer opgewekte sfeer, ga dan naar Diva's Nightclub & Bar, waar je een drag brunch kunt meepikken of de hele nacht kunt dansen op live DJ's. Het decor van Diva's is geïnspireerd op de West Village bars uit de jaren 70, waardoor het een retro en toch trendy uitstraling heeft die zeker indruk zal maken. Mis ook het lesbische 30Boltwood niet, dat een chique eetervaring biedt en een gezellige bar waar je kunt genieten van ambachtelijke cocktails. Met zoveel opties in Northampton vind je zeker een plek die past bij jouw smaak en budget.

Vervolgens verkennen we de inclusieve geest van Portland en de transvriendelijke en gaybars die je beslist moet bezoeken.

💡Volgende: Beste trans- en gaybars in Northampton

De inclusieve geest van Portland: Must-visit trans-vriendelijke en homoseksuele bars

CC Slachten
Beste transbars in de VS: CC Slaughters

Ervaar de inclusieve en gastvrije sfeer van Portland door deze must-visit LGBTQ+ plekken te bezoeken, waar je in contact kunt komen met de gemeenschap en een leuke tijd kunt hebben. Portland staat bekend om zijn progressieve houding, die heeft geleid tot een bloeiende LGBTQ+ gemeenschap. Hier zijn drie transvriendelijke en homobars die je niet wilt missen:

  1. CC Slachten: Deze iconische nachtclub is al meer dan 30 jaar een vaste waarde in de gayscene van Portland. CC Slachten staat bekend om zijn levendige dansvloer, dragshows en VIP-lounge. De club is zeven avonden per week geopend en trekt een gevarieerd publiek van zowel plaatselijke bewoners als bezoekers.
  2. Crush Bar: Als je op zoek bent naar een rustigere sfeer, dan is Crush Bar de perfecte plek. Deze gezellige buurtbar staat bekend om zijn vriendelijke personeel, goedkope drankjes en eclectische evenementen. De bar organiseert dragshows, karaokeavonden en zelfs een maandelijkse "Queer Horror"-filmserie.
  3. Silverado: Voor liefhebbers van countrymuziek en een relaxte sfeer is Silverado de plek bij uitstek. Deze bar staat bekend om zijn cowboydecor, goedkope drankjes en vriendelijke barmannen. Silverado organiseert ook evenementen zoals "Country Fried Queer" en "Brokeback Disco", waardoor het een must-visit is voor iedereen die op zoek is naar een leuke tijd in de LGBTQ+-scene van Portland.

Als je de levendige LGBTQ+-gemeenschap van Portland verkent, vergeet dan niet de andere homovriendelijke plekken in de stad te bezoeken, zoals coffeeshops, boekwinkels en restaurants. Laten we nu naar Austin gaan, de hoofdstad van Texas, om de beste homobars van de staat te vieren.

💡Volgende: Beste trans- en homobars in Portland

Keeping Austin Queer: vier de beste homobars in de hoofdstad van Texas

Jerrycan Harry - Austin
Jerrycan Harry - Austin

Als je Austin weird en queer wilt houden, stap dan in de regenboogkleurige wereld van de homoscene van de stad, waar je een divers aanbod aan LGBTQ+-ruimtes vindt als kleurrijke edelstenen in een schatkist. Van de grootste nachtclub in Texas tot gezellige themabars, er is voor elk wat wils in deze levendige gemeenschap. Bekijk de onderstaande tabel voor een paar must-visit gaybars in Austin:

Naam barThema/evenementen zoals
Jerrycan Harry'sDansfeesten, dragshows, karaoke
Kop op CharliesLGBTQ+ evenementen, live muziek, veganistisch eten
Highland LoungeDJ-sets, thema-avonden, VIP-gedeeltes

Of je nu de hele nacht wilt dansen, rustig wat wilt drinken met vrienden of thematische evenementen wilt bijwonen zoals een drag brunch, je vindt het allemaal in de gayscene van Austin. Dus neem je vrienden mee en ga op verkenning in de hoofdstad van Texas naar de beste gaybars van de Verenigde Staten.

En over verkennen gesproken, het hart en de ziel van New Orleans ligt op je te wachten met zijn top gay clubs.

💡Volgende: Beste trans- en homobars in Austin

Het hart en de ziel van New Orleans: Ontdek de beste homoclubs in de Big Easy

French Quarter Gay Bars - New Orleans
French Quarter Gay Bars - New Orleans

Ontdek de levendige en gastvrije LGBTQ+-gemeenschap van New Orleans door de diverse en levendige gayclubs van de stad te verkennen. Begin je avond met een heerlijke brunch in de Corner Pocket, een populaire bar in het French Quarter die bekend staat om zijn heerlijke eten en vriendelijke sfeer. Ga na de brunch naar Oz, een legendarische gay dansclub die al meer dan 25 jaar deel uitmaakt van het nachtleven van New Orleans. Met meerdere dansvloeren, een balkon dat uitkijkt over Bourbon Street en regelmatige dragshows met artiesten van Ru Paul's Drag Race is Oz de perfecte plek om los te gaan en de hele nacht te dansen.

Als u op zoek bent naar een meer low-key ervaring, ga dan naar de Phoenix, een gezellige bar in de Marigny buurt die al meer dan 30 jaar een favoriet is van de lokale bevolking. Met goedkope drankjes, pooltafels en een jukebox die van alles draait, van classic rock tot indiehits, is de Phoenix de perfecte plek om te ontspannen en nieuwe vrienden te ontmoeten. En voor een onvergetelijke ervaring mag je de Bourbon Pub and Parade niet missen, een uitgestrekt homocomplex met een dansclub, een cabaretlounge en een bar op de binnenplaats. Met regelmatige themafeesten en evenementen is de Bourbon Pub and Parade de ultieme bestemming voor iedereen die het hart en de ziel van de LGBTQ+ gemeenschap van New Orleans wil ontdekken.

Als je de kleurrijke en bruisende clubs van New Orleans achter je laat, maak je dan klaar om het diverse en opwindende gay nachtleven van Seattle te verkennen. Van de trendy bars van Capitol Hill tot de legendarische clubs van West Hollywood, Seattle heeft voor elk wat wils.

💡Volgende lezen: Beste trans- en homobars in New Orleans

Het homo-uitgaansleven van Seattle: Van Capitol Hill tot West Hollywood

Buren Seattle
Buren Seattle

Het LGBTQ+ nachtleven van Seattle biedt een breed scala aan ervaringen, van trendy bars in Capitol Hill tot legendarische clubs in West Hollywood, en trekt bezoekers van heinde en verre. Wist je dat Seattle het op één na hoogste percentage LGBTQ+ inwoners heeft van alle grote steden in de VS, met 12,9% die zich identificeren als LGBTQ+?(bron: Wikipedia) Deze stad is een toevluchtsoord voor de gemeenschap en dat is te zien aan de overvloed aan homo-etablissementen. Hier zijn drie must-visit gaybars in Seattle:

  1. Pony: Deze bar in Capitol Hill is een favoriet onder de plaatselijke bevolking en bezoekers. Het staat bekend om zijn vriendelijke publiek, goedkope drankjes en eclectische muziekkeuze. Bovendien is de patio buiten perfect om mensen te kijken.
  2. Buren: Deze iconische club in Capitol Hill bestaat al sinds 1983 en is nog steeds bezig. Het is een dansclub met meerdere verdiepingen, een ruime dansvloer, dragshows en speciale evenementen door de week.
  3. De manchet: Deze leren bar in Capitol Hill bestaat al sinds de jaren '70 en is een must voor elke fan van de lederscene. Het is een gezellige ruimte met een vriendelijk publiek, sterke drankjes en een dansvloer die in het weekend vol zit.

Het homo-uitgaansleven van Seattle is slechts een van de vele in de Verenigde Staten. Laten we nu eens kijken naar de wonderen van de winderige stad: Chicago's meest geliefde transvriendelijke en homobars.

💡Volgende lezen: Beste trans- en homobars in Seattle

Wonderen van Windy City: Chicago's meest geliefde trans-vriendelijke en homoseksuele bars

Chicago
Chicago

Je bent in voor een traktatie als we een aantal van de meest geliefde plekken in Chicago verkennen die zich richten op de LGBTQ + gemeenschap en een gastvrije sfeer bieden voor iedereen. De Windy City staat bekend om zijn gevarieerde en bruisende nachtleven, en het is geen verrassing dat de homobars tot de beste van de Verenigde Staten behoren. Van rustige buurtcafés tot energieke dansfeesten, er is voor elk wat wils in de gay barscene van Chicago.

Een van de populairste plekken is Roscoe's Tavern, dat al meer dan 35 jaar de LGBTQ+ gemeenschap bedient. De drag bingo-avonden en themafeesten trekken een gevarieerde klantenkring aan, waardoor het een geweldige plek is om nieuwe mensen te ontmoeten en een leuke tijd te hebben. Een andere bezienswaardigheid is Berlin, een donkere en hippe club die al sinds 1983 bestaat. Met zijn pulserende dansvloer en eclectische muziekselectie is het de perfecte plek om los te gaan en de hele nacht te dansen. Dit zijn maar een paar van de vele iconische gaybars die het nachtleven van Chicago zo bijzonder maken.

Laten we in het volgende deel dieper ingaan op het fenomeen Round-Up Saloon en onderzoeken waarom het een van de populairste homobars van Amerika is.

💡Volgende lezen: Beste trans- en homobars in Chicago

Bereid je voor op de ultieme gay bar extravaganza als we het fenomeen Round-Up Saloon verkennen, een van de populairste gay bars in de Verenigde Staten. Deze bar in Dallas vermaakt de LGBTQ+ gemeenschap al sinds 1980 en is uitgegroeid tot een must-visit bestemming voor iedereen die op zoek is naar een wilde avond uit. De Round-Up Saloon staat bekend om zijn country-western danszaal, zes verschillende bars en ruime patio waar je even kunt bijkomen van al het dansen en socializen.

De Round-Up Saloon is meer dan alleen een bar; het is een gemeenschapshuis waar mensen van alle leeftijden en achtergronden samenkomen om hun identiteit te vieren en een leuke tijd te hebben. De bar organiseert regelmatig evenementen, waaronder karaoke-avonden, danslessen en dragshows, die zowel plaatselijke bewoners als bezoekers uit het hele land aantrekken. Dus pak je cowboylaarzen en ga naar de Round-Up Saloon voor een avond die je niet snel zult vergeten.

Als je de Round-Up Saloon verlaat en op weg gaat naar de volgende bestemming, maak je dan klaar voor de lounge-ervaring: waar ontspanning en LGBTQ+ nachtleven elkaar ontmoeten.

Pro Tip:
Vergeet niet de glitter en glamour van het LGBTQ+ nachtleven van Sin City te ontdekken. Onze exclusieve gids over de Beste transvriendelijke bars en nachtclubs in Las Vegas. Boordevol insidertips en lokale favorieten, is het je ultieme paspoort voor een avondje uit dat je nooit zult vergeten! Dus waarom wachten? Duik erin en laat Vegas je een geweldige tijd bezorgen.

De Lounge Experience: Waar ontspanning en LGBTQ+ nachtleven elkaar ontmoeten

Nadat je de energieke sfeer van The Round-up Saloon hebt verkend, is het tijd om een stapje terug te doen en de meer ontspannen kant van het LGBTQ+ nachtleven te ervaren. In een lounge kun je lekker achterover leunen, genieten van een drankje en socializen met vrienden in een comfortabele omgeving. Gelukkig vind je in de VS een aantal van de beste lounges ter wereld.

Een van de oudste homobars in Noord-Amerika, Julius in New York City, biedt een ontspannen sfeer waar je kunt genieten van een biertje of cocktail met een groep lokale stamgasten. De geschiedenis van de bar gaat terug tot de jaren 1860 en dient al sinds de jaren 1950 als ontmoetingsplaats voor homoseksuele mannen. Als je op zoek bent naar een lokale homo-hangplek, dan is Julius de perfecte plek. Andere opmerkelijke lounges zijn The Abbey in Los Angeles, met een cocktailmenu met een religieus thema, en The White Horse Bar in Oakland, die al sinds 1933 onafgebroken in bedrijf is. Waar je ook naartoe gaat, de lounge-ervaring biedt een kans om te ontspannen en contact te maken met de LGBTQ+-gemeenschap.

Laten we bij de conclusie: het vieren van diversiteit en inclusiviteit in de beste gaybars en -clubs van Amerika, eens stilstaan bij het belang van deze ruimtes. Van kleine steden tot grote steden, Trans bars en clubs hebben LGBTQ+ individuen een gevoel van gemeenschap en saamhorigheid gegeven. Ze bieden een plek waar mensen hun identiteit kunnen vieren, in contact kunnen komen met anderen die hun ervaringen delen en zich veilig voelen in hun eigen huid. In deze moeilijke tijden is het essentieel om deze ruimtes te ondersteunen en onze liefde voor de LGBTQ+ gemeenschap te tonen. Of je nu op zoek bent naar een energieke Trans nachtclub of een relaxte lounge, er is voor ieder wat wils in Amerika's beste Trans en Gay bars.

Conclusie: Diversiteit en inclusiviteit vieren in de beste homobars en -clubs van Amerika

Laten we even stilstaan bij het belang van LGBTQ+-ruimtes in het nachtleven van Amerika. Gay bars en clubs bieden een gevoel van gemeenschap en inclusiviteit, waar mensen van verschillende rangen en standen samen kunnen komen en diversiteit kunnen vieren. Deze ruimtes bieden een veilige haven voor mensen om zich vrij te uiten, zonder angst voor veroordeling of discriminatie.

In de Verenigde Staten zijn er talloze gaybars en -clubs die zich richten op verschillende LGBTQ+ gemeenschappen. Van duikbars tot nachtclubs, elke locatie biedt een unieke ervaring die de verschillende behoeften en interesses van de gemeenschap weerspiegelt. Laten we bij het vieren van diversiteit en inclusiviteit in Amerika's beste gaybars en -clubs doorgaan met het ondersteunen en verbeteren van deze ruimtes die zo velen het gevoel geven erbij te horen.

blank
Auteur

Als trotse transgender vrouw ben ik een bekroonde blogger die mijn unieke levenservaringen combineert met een bachelor in communicatie. Ik sta bekend om mijn taalkundige expertise en dynamische schrijfstijl en ben gespecialiseerd in CBD, SEO, muziek, technologie en digitale marketing.

nl_NLDutch