Sta je te popelen om de levendige en diverse LGBTQ+-scene in San Francisco te verkennen? Kijk dan niet verder dan de top 15 beste trans bars in San Francisco, elk met zijn eigen unieke kenmerken en sfeer. Van low-key buurthangouts tot levendige dansclubs, deze bars zijn een must voor zowel locals als bezoekers. En als je meer transvriendelijke plekken in het land wilt ontdekken, bekijk dan zeker onze Beste Trans Bars in de VS gids.

San Francisco is al heel lang een centrum voor de LGBTQ+ gemeenschap en de bars zijn een belangrijk onderdeel van deze cultuur. Of je nu op zoek bent naar een klassieke duikbar of een hypermodern cabarettheater, je vindt het op deze lijst. Het iconische Castro District, het hart van de SF LGBTQ+ scene, is de thuisbasis van veel van deze bars, samen met andere opmerkelijke buurten zoals SoMa en de Mission. Dus trek je dansschoenen aan en maak je klaar om de beste homo- en transbars in San Francisco in 2024 te ontdekken.

Go-Go Wild: een reis door de legendarische homobars en dansclubs van San Francisco

Welkom in de bruisende wereld van de beste gaybars van San Francisco, waar go-go boys en dansclubs de spotlight stelen. Ooit was de stad de thuisbasis van een van de eerste gaybars in het land en vandaag de dag bloeit de stad nog steeds met regelmatige dansfeesten en iconische hotspots. Van de levendige pianobarscene op vrijdag- en zaterdagavond tot de overblijfselen van het homobadhuistijdperk: er is voor elk wat wils in deze eclectische stad.

Verken de boeiende geschiedenis van Pat Ramseyer en Nancy White, oprichters van de laatste queer bar die nog overeind staat, en ontdek de magie achter "de glazen kist". Duik in de fascinerende wereld van Bus Station John's Tubesteak Connection en DJ Bus Station John's memorabele evenementen. Met twee bars in elk opzicht, een achterbar en zelfs de beroemde Hot Cookie naast de deur is de homoscene van San Francisco echt uniek. Dus trek je dansschoenen aan en maak je klaar voor de beste dansclubavonden en go-go opwinding die deze stad te bieden heeft!

Ontdek het iconische Castro-district: Het hart van de LGBTQ+-scene in SF

Stap in het hart van de LGBTQ+-scene van San Francisco en verken de levendige en iconische wijk Castro. Hier vind je een verscheidenheid aan LGBTQ-bars, waaronder een aantal van de populairste en meest iconische van de stad. De Castro staat bekend om zijn bruisende nachtleven, en het gebied is de thuisbasis van een verscheidenheid aan LGBTQ-bars en clubs die inspelen op alle smaken en voorkeuren.

Of je nu op zoek bent naar een relaxte buurtbar of een energieke dansclub, je vindt er zeker iets dat bij je stijl past. Van dragqueens tot leren pappa's, het Castro district is een diverse en inclusieve gemeenschap waar iedereen welkom is. Dus neem een cocktail en feest mee in een van de vele LGBTQ-bars in de wijk Castro in San Francisco. En vergeet niet de rijke geschiedenis en cultuur van het gebied te verkennen terwijl je er bent.

Over iconische LGBTQ-bars gesproken: Oasis is een unieke cabaret- en nachtclubervaring in San Francisco die je niet mag missen.

Oasis: Een unieke cabaret- en nachtclubervaring in San Francisco

Oasis Drag Show - Beste Trans Bars San Francisco
Oasis Drag Show - Beste Trans Bars San Francisco

Op zoek naar een unieke entertainmentervaring in de LGBTQ+-scene van San Francisco? Kijk dan niet verder dan OasisOasis is een cabaret- en nachtclub met unieke voorstellingen die je versteld zullen doen staan. Of je nu op zoek bent naar dragshows, burleske optredens of cabaretacts, bij Oasis zit je goed.

Oasis, gelegen in de wijk South of Market, is een populaire plek voor zowel locals als toeristen. Met zijn diverse acts en inclusieve sfeer is het geen wonder dat het wordt beschouwd als een van de beste queer bars in San Francisco. Dus als je op zoek bent naar iets unieks, voeg Oasis dan toe aan je lijst van must-visit bestemmingen in de stad. En nu we het toch over must-visit bestemmingen hebben, de volgende is The Cinch Saloon, een vintage gay bar in het hart van SF.

De Cinch-saloon: Een oude homobar in het hart van SF

16 Beste Trans Bars San Francisco - Cinch Saloon
16 Beste Trans Bars San Francisco - Cinch Saloon

Ga terug in de tijd en ervaar de vintage charme van De Cinch-saloonis een klassieke homobar in het hart van de LGBTQ+-scene van San Francisco. Deze bar is al sinds de jaren 1930 een belangrijk onderdeel van de gemeenschap en staat bekend om de relaxte sfeer, het vriendelijke personeel en de goedkope drankjes. Hier zijn vier dingen die je kunt verwachten als je hier komt:

  1. Een gastvrije omgeving voor alle leden van de LGBTQ+ gemeenschap, inclusief dragqueens en transpersonen.
  2. Regelmatige karaoke-avonden, dragshows en andere leuke evenementen laten het talent van de plaatselijke gemeenschap zien.
  3. Een jukebox gevuld met klassieke hits uit de jaren 70, 80 en 90 die je mee terug in de tijd nemen.
  4. Een gezellige, intieme ruimte die het makkelijk maakt om een gesprek aan te knopen met andere gasten en nieuwe vrienden te maken.

Als je The Cinch Saloon verlaat, maak je dan klaar om een andere historisch homo monument in San Francisco: Twin Peaks Tavern.

Twin Peaks Tavern: Een historisch homomonument in San Francisco

Beste Trans Bars San Francisco - Twin Peaks Tavern
Beste Trans Bars San Francisco - Twin Peaks Tavern

Je staat op het punt om de geschiedenis te ontdekken van een mijlpaal in het hart van de LGBTQ+ gemeenschap als we duiken in Taverne Twin PeaksTwin Peaks Tavern is een historische homobar in San Francisco. Twin Peaks Tavern werd opgericht in 1935 en wordt beschouwd als de eerste homobar in de Verenigde Staten, waardoor het een iconisch symbool is geworden van de LGBTQ+-beweging.

Door de grote ramen en open indeling van de bar konden gasten zichtbaar zijn en zich niet schamen voor hun identiteit, waardoor het een toevluchtsoord werd voor de gemeenschap in een tijd waarin LGBTQ+-zijn zwaar werd gestigmatiseerd.

Om het belang van Twin Peaks Tavern echt te begrijpen, kun je de onderstaande tabel bekijken, waarin de geschiedenis, sfeer en opvallende kenmerken worden belicht:

CategorieBeschrijving
GeschiedenisBeschouwd als de eerste openlijke homobar in de VS, geopend in 1935
AmbianceRetro en gezellig, met een lange bar en grote ramen met uitzicht op de straat
Opmerkelijke functiesHistorisch monument, gastvrije sfeer en een symbool van LGBTQ+-bevrijding

De erfenis van Twin Peaks Tavern blijft tot op de dag van vandaag bezoekers inspireren en aantrekken, waardoor het een onmisbare bestemming is voor iedereen die de LGBTQ+ geschiedenis en cultuur van San Francisco wil ontdekken. En als je zin hebt in meer homobars, ga dan naar de 440 Castro, een gezellige homobar in San Francisco waar je kunt ontspannen met een drankje en kunt genieten van de levendige sfeer.

Ontspannen in de 440 Castro: Een gezellige homobar in San Francisco

Beste trans bars San Francisco - 440 Castro
Beste trans bars San Francisco - 440 Castro

Neem plaats en ontspan in de gezellige homobar in het hart van Castro, 440 Castro. Deze bar is een van de beste LGBTQ-bars in San Francisco en het is een geweldige plek om te ontspannen met een drankje na een lange dag. De sfeer is levendig en gastvrij, met vriendelijk personeel en een divers publiek.

Je kunt er genieten van een cocktail of biertje terwijl je met vrienden kletst of nieuwe mensen ontmoet. En als je geluk hebt, zie je misschien een dragshow of ander optreden op het kleine podium.

De 440 Castro is een instituut in de gaybar van San Francisco dat al meer dan 40 jaar bestaat. Het is een plek waar mensen van alle rangen en standen samen kunnen komen om hun identiteit te vieren in een veilige en ondersteunende omgeving. Of je nu op zoek bent naar een avondje uit met vrienden of gewoon een rustig drankje in je eentje, de 440 Castro is de perfecte plek. En als je klaar bent voor meer opwinding, aarzel dan niet om de andere geweldige homobars in San Francisco te verkennen, te beginnen met de krachtpatser.

De krachtpatser omarmen: Een echt homobar-instituut in SF

Beste Trans Bars San Francisco - Powerhouse
Beste Trans Bars San Francisco - Powerhouse

Als je op zoek bent naar een echte homobar in San Francisco die de LGBTQ-cultuur van de stad belichaamt, dan is de Powerhouse is een must-visit plek waar je de ruige en raunchy sfeer kunt omarmen die het al tientallen jaren een populaire bestemming maakt. Deze zelfbenoemde cruisebar heeft een patio aan de achterkant, een dansvloer en een podium voor dragqueens en andere artiesten.

Met nachtelijke themafeesten zoals "Underwear Night" en "Bearracuda" trekt het Powerhouse een gevarieerd publiek van plaatselijke bewoners en bezoekers van over de hele wereld. Het lakse rookbeleid van de bar en het schemerige interieur creëren een zwoele en sexy sfeer die je zeker in de stemming brengt voor een wilde avond uit.

The Powerhouse is al sinds de opening in 1977 een vaste waarde in de homobarscene van San Francisco. Door de jaren heen heeft het een trouwe schare lederen liefhebbers, beren en andere leden van de LGBTQ-gemeenschap aangetrokken. Deze historische bar is een geweldige plek om je uit te leven en de hele nacht te dansen op beats van gerenommeerde dj's of gewoon wat rond te hangen met vrienden en te genieten van een stevig drankje.

Als je een fan bent van de LGBTQ-bars in San Francisco, is de Powerhouse een plek die je zeker moet bezoeken en waar je onvergetelijke herinneringen aan overhoudt. Over legendarische bars gesproken, laten we overgaan naar het volgende gedeelte over de SF Eagle: een lederbar die al tientallen jaren een hoofdbestanddeel is van de ledergemeenschap in de stad.

De SF Eagle: Een legendarische lederbar in de stad aan de baai

Beste trans bars San Francisco - SF Eagle
Beste trans bars San Francisco - SF Eagle

Stap in de gruizige en hedonistische wereld van de SF Adelaaris een legendarische lederbar die al tientallen jaren een vast onderdeel is van de LGBTQ-gemeenschap in San Francisco. Deze iconische homobar heeft donkere en stemmige interieurs, met weinig verlichting en een breed scala aan klanten, van leren papa's tot dragqueens.

De SF Eagle is niet zomaar een bar, maar een cultureel instituut dat de tand des tijds heeft doorstaan en een unieke mix van entertainment en gemeenschapsondersteuning biedt.

De SF Eagle is meer dan alleen een homobar, het is een lounge waar je jezelf kunt zijn. De bar heeft een lange geschiedenis, werd opgericht in 1981 en overleefde de HIV/AIDS-epidemie die de homogemeenschap in de jaren 80 en 90 decimeerde. Vandaag de dag is het een bewijs van de veerkracht en kracht van de LGBTQ-gemeenschap in San Francisco.

Met regelmatige evenementen, waaronder fetisjavonden, dragshows en bierbustings, is de SF Eagle een must voor iedereen die de levendige en diverse LGBTQ-scene in San Francisco wil ervaren. En met zijn toewijding aan inclusiviteit en ondersteuning van de gemeenschap belichaamt het echt de geest van de stad. Over klassieke homobars gesproken, laten we verder gaan naar de Lone Star Saloon, een geliefde beerbar in San Francisco.

De Lone Star Saloon: Een klassieke bar in San Francisco

De beste trans bars in San Francisco - Lone Star Saloon
De beste trans bars in San Francisco - Lone Star Saloon

Als je je waagt in de wereld van de Lone Star Saloonontdek je een gezellig en gastvrij hol voor beren en hun bewonderaars, waar de ruige sfeer en levendige patio symbool staan voor de onverbloemde geest van de LGBTQ-gemeenschap van San Francisco. Deze zelfbenoemde berenbar in SoMa heeft de status van Legacy Business en trekt een divers publiek met zijn relaxte sfeer, vriendelijke personeel en goedkope drankjes.

De patio is een populaire plek om rond te hangen, vooral tijdens biervreters, en heeft een aparte bar waar de drankjes rijkelijk vloeien. Met zijn cowboydecor, pooltafel en jukebox biedt de Lone Star Saloon een unieke ervaring die zowel klassiek als eigentijds is, waardoor het een van de beste LGBTQ-bars in San Francisco is.

De Lone Star Saloon, eigendom van en uitgebaat door dragqueens Heklina en D'Arcy Drollinger, maakt deel uit van de levendige LGBTQ-barscene in San Francisco. Het is een populaire bestemming voor zowel inwoners als bezoekers, die komen om te genieten van de vriendelijke sfeer en levendige evenementen. De bar organiseert regelmatig bierfeesten en andere evenementen, zoals karaoke, trivia-avonden en dragshows.

Of je nu een beer bent, een welp of gewoon op zoek naar een leuke tijd, de Lone Star Saloon is een must-visit gaybar in San Francisco. En als je op zoek bent naar iets anders, maak je dan geen zorgen, er zijn genoeg andere geweldige LGBTQ-bars in de stad. De volgende is Hi Tops: De belangrijkste homosportbar van San Francisco.

Hi Tops: De belangrijkste homosportbar van San Francisco

De beste trans bars in San Francisco - Hi Tops
De beste trans bars in San Francisco - Hi Tops

Kijk eens naar Hoi TopsHi Tops is de eerste gay sportbar van San Francisco, waar je kunt genieten van de wedstrijd terwijl je cocktails drinkt en je mengt onder het diverse publiek op deze populaire bestemming in het hart van de Castro. Of je nu een die-hard sportfan bent of gewoon op zoek naar een leuk avondje uit met vrienden, Hi Tops is de perfecte plek voor jou.

Met meerdere tv's in de bar mis je geen moment van de actie terwijl je je favoriete team aanmoedigt. Op het menu staan verschillende cocktails, bieren en hapjes om je wedstrijddag mee op te vrolijken. En met zijn gastvrije sfeer is Hi Tops een must-visit geworden voor zowel locals als toeristen.

Als een van de beste van de baai trekt Hi Tops een divers publiek, waaronder sportfans van alle geslachten en seksuele geaardheden. Deze inclusieve sfeer maakt deel uit van wat de homobarscene van San Francisco zo speciaal maakt. Of je er nu al heel lang woont of er net voor het eerst bent, Hi Tops zorgt ervoor dat je je meteen thuis voelt.

Dus kom binnen, neem een drankje en moedig je team aan samen met nieuwe vrienden in deze levendige en gastvrije gay sportbar. Laten we nu verder gaan naar de gezellige sfeer van El Rio, een buurtfavoriet.

De gastvrije sfeer van El Rio: Een favoriete buurt

El Rio
De beste trans bars in San Francisco - El Rio

Nou, kijk eens aan, we komen eindelijk tot de kern van de zaak: El Riois een geliefde buurtfavoriet en een must-visit gaybar in San Francisco. Deze felgekleurde ruimte richt zich al meer dan 40 jaar op de LGBTQ-gemeenschap en de gastvrije sfeer getuigt van de toewijding om een veilige ruimte voor iedereen te zijn.

De ruime en gelaagde patio aan de achterkant, vol groen en reusachtige citroenbomen, is een verfrissende ontsnapping aan de drukte van de stad, en het vriendelijke personeel zorgt ervoor dat je je meteen thuis voelt.

El Rio organiseert regelmatig evenementen, waaronder tweewekelijkse Salsa Sundays en T4T dansfeesten, die voor iedereen toegankelijk zijn. Het is een geweldige plek voor een ontspannen drankje of een avondje uit met vrienden en de toewijding aan inclusiviteit en diversiteit maakt het een must-visit bestemming voor iedereen die op zoek is naar een authentieke San Francisco gay bar ervaring. Dus neem een drankje en geniet van de levendige sfeer van El Rio voordat je naar de volgende bestemming op onze lijst gaat: Wild Side West, een eigenzinnige en inclusieve homobar in San Francisco.

Wild Side West: Een eigenzinnige en inclusieve homobar in San Francisco

Wilde kant west
De beste trans bars in San Francisco - Wild Side West

Bereid je voor op de eigenzinnige en all-inclusive sfeer van Wilde kant west, een lesbische bar die al meer dan veertig jaar queer vrouwen en hun bondgenoten verwelkomt. Deze parel van een bar ligt in Bernal Heights en heeft een ruime patio die perfect is om op een zonnige dag van een drankje te genieten. Of je nu op zoek bent naar een ontspannen happy hour of een avondje wilt dansen op de beats van hun inwonende dj's, bij Wild Side West zit je goed.

Om je ervaring nog onvergetelijker te maken, volgen hier enkele hoogtepunten van wat je kunt verwachten bij Wild Side West:

  • Een divers en gastvrij publiek dat bestaat uit lesbiennes, queer vrouwen en degenen die van hen houden
  • Een ruim en weelderig terras dat perfect is voor een drankje met vrienden
  • Regelmatige happy hour specials waar je portemonnee blij van wordt
  • Resident dj's draaien deuntjes die je de hele nacht aan het dansen houden
  • Een gastvrije en all-inclusive sfeer waarin iedereen zich thuis voelt

Met zoveel te bieden mag je Wild Side West niet missen. En als je op zoek bent naar nog meer plezier in de Castro, kun je in het volgende gedeelte kennismaken met Toad Hall, een klassieke homobar met een levendige dansvloer.

Paddenzaal: Een Castro-klassieker met een levendige dansvloer

Paddenzaal
Toad Hall - San Francisco

Bekijk met plezier Paddenzaal, een Castro-klassieker die al meer dan 40 jaar bestaat. Deze levendige homobar is een must-visit in de bruisende scene van San Francisco, met een geweldige selectie drankjes en een bruisende dansvloer die altijd vol zit met mensen uit alle lagen van de bevolking. Of je nu los wilt gaan en de hele nacht wilt dansen of gewoon wat wilt drinken met vrienden, Toad Hall is de perfecte plek om dat te doen.

Om te benadrukken hoe geweldig Toad Hall is, kun je deze tabel bekijken, waarin een aantal van de beste functies wordt uitgelicht:

FunctieBeschrijving
Levendige dansvloerDe dansvloer in Toad Hall bruist altijd van de energie, waardoor het de perfecte plek is om los te gaan en plezier te maken.
Grote selectie drankenVan ambachtelijke bieren tot creatieve cocktails, Toad Hall heeft een geweldige selectie drankjes om uit te kiezen.
Patio BuitenGeniet van een drankje in de frisse lucht op het buitenterras van de locatie.

Als je de diverse gaybars in de bruisende scene van San Francisco wilt verkennen, is Toad Hall zeker een aanrader. Maar laat het daar niet bij, want er zijn talloze andere geweldige bars in de buurt die wachten om ontdekt te worden.

Ontdek de diverse homobars in de levendige scene van San Francisco

Stap in de kleurrijke en diverse wereld van LGBTQ-bars in de levendige scene van San Francisco, waar je een overvloed aan opties vindt om te verkennen. Of je nu op zoek bent naar een relaxte buurtbar of een uitbundig dansfeest, de gaybarscene van San Francisco heeft voor ieder wat wils. Van dragqueenshows tot leeravonden, er is geen tekort aan entertainment in deze inclusieve etablissementen.

Neem een pauze van de mainstream en dompel jezelf onder in de cultuur van de LGBTQ-gemeenschap van San Francisco. Met zoveel opties om uit te kiezen is het makkelijk om een gaybar te vinden die bij je stijl past. Mis de kans niet om de diverse en gastvrije sfeer van deze bars te ervaren, waar je jezelf kunt zijn en je thuis kunt voelen. Laten we nu eens duiken in de beste homo- en transbars in San Francisco: een uitgaansgids.

De beste homo- en transbars in San Francisco: Een uitgaansgids

Welkom in het bruisende en diverse nachtleven van een van de meest iconische steden van Amerika, San Francisco, waar je je kunt onderdompelen in de cultuur en gemeenschap van LGBTQ-bars. Of je nu op zoek bent naar een relaxte buurtbar in The Castro of een zelfbenoemde Bear Bar in SoMa met een patio, San Francisco heeft voor ieder wat wils.

Van de historische Twin Peaks Tavern tot het geile Powerhouse, de stad heeft een aantal van de beste LGBTQ-bars van het land. Je kunt zelfs een Hete Boxxx-meisjes dragshow in OASIS of Aunt Charlies Lounge. Dus pak een drankje en kom gezellig naar een van de beste gaybars van San Francisco.

Om je wegwijs te maken in het bruisende nachtleven van de stad, vind je hier een overzicht van de 16 beste homo- en transbars in San Francisco. Elke bar biedt een unieke sfeer, van zwoele en sexy drankjes bij Lobby Bar tot de drukke dansfeesten bij Beaux. Mis de historische White Horse Inn of de gastvrije Lush Lounge niet. Deze bars zijn niet alleen geweldig voor Pride-festiviteiten, maar ook voor elke dag van het jaar. Dus trek je dansschoenen aan, neem je vrienden mee en ga een avondje plezier maken in een van de beste LGBTQ-bars van San Francisco.

Naam barLocatie
Lobby BarPolk Gulch
440 CastroDe Castro
Taverne Twin PeaksDe Castro
De mixDe Castro
BeauxDe Castro
Hoi TopsDe Castro
Pilsner HerbergKerk en markt
Cinch salonPolk Gulch
Weelderige loungePolk Gulch
El RioMissiegebied
Wilde kant westBernal Hoogten
OASISSoMa
De SF-adelaarSoMa
PowerhouseSoMa
Tante CharliesTenderloin
Lone Star SaloonSoMa

Laten we nu eens een kijkje nemen in een van de meest stijlvolle en verfijnde homobars in San Francisco, Beaux.

Beau: Een stijlvolle en verfijnde homobar in San Francisco

Op zoek naar een chique en verfijnde plek voor een avondje uit? Kijk dan niet verder dan Beauxde strakke en stijlvolle gaybar in het hart van The Castro. Met een moderne en geraffineerde sfeer trekt Beaux een gevarieerd publiek van LGBTQ+-publiek dat komt genieten van de DJ-optredens van topkwaliteit en de verbluffende dragqueenshows.

De bar heeft ook een buitenpatio, perfect voor mensen die een cocktail willen drinken terwijl ze genieten van de bruisende energie van de buurt.

Beaux is de perfecte bestemming voor mensen die op zoek zijn naar een luxe en inclusieve LGBTQ+ uitgaanservaring in San Francisco. Of je nu de hele nacht wilt dansen of gewoon wilt genieten van een drankje met vrienden, deze gaybar heeft het allemaal.

Conclusie: De beste homo- en transbars in San Francisco vieren

Neem even de tijd om de levendige LGBTQ+ scene in de City by the Bay te ontdekken, waar je een aantal van de beste gaybars en transbars van het land kunt vinden. De diverse LGBTQ+-gemeenschap van San Francisco is de thuisbasis van chique en intieme bars zoals Lobby Bar, zwoele en sexy drankjes bij Hi Tops en epische dansfeesten bij Beaux. Je kunt ook genieten van historische plekken zoals Twin Peaks Tavern en de oudste nog werkende homobar van het land, White Horse Inn.

Van de Castro tot de East Bay zijn er eindeloos veel mogelijkheden om de queer gemeenschap in San Francisco te vieren en te omarmen. Of je nu op zoek bent naar een relaxte buurtkroeg of een uitbundige partyscene, de City by the Bay heeft voor elk wat wils. Hef dus het glas op het beste van het beste en vier mee met de iconische homo- en transbars van San Francisco.

blank
Auteur

Als trotse transgender vrouw ben ik een bekroonde blogger die mijn unieke levenservaringen combineert met een bachelor in communicatie. Ik sta bekend om mijn taalkundige expertise en dynamische schrijfstijl en ben gespecialiseerd in CBD, SEO, muziek, technologie en digitale marketing.

nl_NLDutch