Make-up kan voor elke vrouw, inclusief transgender vrouwen, een bevestigende en verfraaiende ervaring zijn. Dit komt omdat make-up een nuttig hulpmiddel kan zijn bij feminisering. Aan het eind van de dag kan het ervoor zorgen dat je er vrouwelijker uitziet en je mooier voelt. Er zijn zelfs tools en trucs die je kunt gebruiken om je gezicht er meer vrouwelijk uit te laten zien. Deze tools en trucs kunnen geweldig zijn als je wilt 'passen' of gezien wilt worden als het juiste geslacht. Onthoud echter dat je niet hoeft te passen om de mooie, geweldige en unieke persoon te zijn die je bent. Dat gezegd hebbende, kan het je wel heel goed doen voelen.

Daarom zijn we hier met 5 make-up tips voor transgender vrouwen die je kunnen helpen je vrouwelijker en comfortabeler te voelen in je eigen huid.

Je hoeft niet te 'passen'

Voordat we overgaan op de tips, is het belangrijk om op te merken dat je niet hoeft te passen. Wat 'passen' betekent, is dat je door de samenleving wordt gezien als het juiste geslacht. Cisgender (cis) vrouwen worden doorgaans niet gedwongen om jeans en overhemden te dragen, en cisgender mannen kiezen soms voor het dragen van nagellak en het laten groeien van hun haar, en hun gender wordt niet in twijfel getrokken. Het is oneerlijk dat de samenleving transmensen probeert te dwingen te 'passen', maar geen oog heeft voor cisgender mensen die de maatschappelijke genderrollen doorbreken.

Als je wilt 'passen', is dat jouw persoonlijke beslissing. Je moet het doen omdat je het zelf wilt, of omdat het je beter doet voelen. Het kan een manier zijn om je eigen genderdysforie aan te pakken. Maar je bent dezelfde prachtige vrouw, met of zonder alle make-up of fancy jurken en kleding. Sommige transgender vrouwen kiezen ervoor om elke dag make-up te dragen. Sommigen willen het alleen hier en daar doen. Anderen willen helemaal geen make-up dragen. Wat je ook kiest, het is oké.

Nu dat uit de weg is, is het tijd om over te gaan naar onze vijf make-up tips voor transgender vrouwen.

1. Begin met primer en concealer

Het gebruik van primer en concealer is de eerste stap bij het feminiseren van je gezicht en je kenmerken. Het idee achter het verbergen van oneffenheden voor transgender vrouwen is om ze op een manier te bedekken die er vrouwelijker uitziet.

Voordat je je gezicht feminiseert, wil je beginnen met primer. Primer bedekt je poriën, waardoor je gezicht gladder wordt en het makkelijker is om make-up aan te brengen. Het helpt ook voorkomen dat make-up ophoopt rond je oneffenheden.

Na primer wil je verdergaan met een crème-gebaseerde concealer. Concealer bedekt oneffenheden en donkere vlekken om je gezicht er gladder uit te laten zien. Het kan ook worden gebruikt op het gebied van gezichtshaar om de schaduw ervan te verwijderen. Voor het gebied van gezichtshaar, onthoud om een ​​concealer te gebruiken die het tegenovergestelde is van de haarkleur. Dit zal eventuele ondertonen op je gezicht verbergen.

Als je klaar bent met primer en concealer, is het tijd om je gezicht te bedekken met een foundation met volledige dekking. Dit zal donkere vlekken, oneffenheden en het gebied van gezichtshaar verder bedekken.

2. Gezichtsfeminisering Contour

Gezichtsfeminisering contour heeft te maken met het gebruik van schaduw om je gezicht op een meer vrouwelijke manier te vormen. Drag Queens zijn geen transvrouwen, maar kijk gewoon wat ze kunnen doen met zware contour. Het bekijken van een drag queen die make-up aanbrengt, is een geweldige manier om de reguliere contourlijnen te zien die een meer vrouwelijk gezicht kunnen creëren.

Als transvrouw die er vrouwelijker wil uitzien, wil je een goede highlighter en bronzer. Contour kan bijna overal op je gezicht worden aangebracht. Je kunt bronzer op je haargrens aanbrengen en highlighter op het midden van je voorhoofd. Dit kan je voorhoofd er wat kleiner laten uitzien. Je kunt ook bronzer op je wangen aanbrengen en highlighter op je jukbeenderen, waardoor je jukbeenderen op een vrouwelijke manier worden geaccentueerd.

Andere gebieden om op te letten zijn je neus en kaaklijn. Met contour kun je je neus dunner maken en je kaaklijn zachter maken. Het doen van een volledige contour van je gezicht kan echt een vrouwelijke uitstraling geven. Je kunt echter bepaalde gebieden kiezen om te contouren op basis van wat je leuk vindt. Zorg er gewoon voor dat je niet teveel doet. Je wilt dat de contour er natuurlijk uitziet.

3. Accentueer je lippen

blank

Een andere manier voor transvrouwen om hun gezicht te feminiseren is door hun lippen te accentueren. Dit is iets eenvoudiger dan de laatste paar stappen. Je kunt eigenlijk lipstick gebruiken om het uiterlijk van vollere en meer weelderige lippen te vormen. Om dit te doen, kun je eerst je cupidoboogje overaccentueren.

Breng je lipstick gewoon iets hoger aan dan je cupidoboogje, waardoor het er voller uitziet. Je kunt zelfs je lippenstift iets over je lippenlijn in het algemeen aanbrengen. Of je kunt het gebruiken om eventuele lichte vlekken te bedekken. Hetzelfde geldt voor je onderlip. Je kunt iets meer dan normaal over de lijn heen gaan om deze er voller uit te laten zien. Let er alleen op hoeveel je over de lijn gaat als je een meer natuurlijke look wilt.

4. Bekijk YouTube-video’s van andere fantastische transvrouwen

YouTube is altijd een geweldige plek om naartoe te gaan, omdat het een geweldig visueel medium is. Je kunt YouTube-video's gebruiken om een visuele weergave te krijgen van alle tips die we al hebben doorgenomen en meer. Er zijn geweldige transvrouwen YouTubers zoals NikkieTutorials en Victoria Rose die je stap voor stap door het proces van het aanbrengen van make-up als transvrouw kunnen leiden. Er gaat niets boven leren van iemand die dezelfde ervaringen heeft doorgemaakt.

5. Doe wat je wilt met je gezicht

Uiteindelijk is de manier waarop je ervoor kiest om je make-up te doen jouw keuze. Er zijn zoveel verschillende make-upstijlen voor alle soorten vrouwen. Als je een eenvoudige femme-look wilt, ga dan voor lichtere oogschaduw en eenvoudige eyeliner. Misschien ben je wel geïnteresseerd in alternatieve grafische eyeliner. Dan kun je daarmee werken om een meer alternatieve look te ontwikkelen.

Je gezicht is van jou en je kunt het op elke gewenste manier vormgeven. Onthoud gewoon dat je het voor jezelf doet. Elke man, vrouw of persoon van welk ander geslacht dan ook zal van je houden, ongeacht wat je kiest te doen met je lichaam en gezicht.

blank

Conclusie

Wat je met je gezicht doet is jouw keuze en iedereen die van je houdt, zal van je houden ongeacht wat je kiest. Dat gezegd hebbende, kan het gebruik van feminiserende make-up een zeer bevestigende ervaring zijn. We hopen dat je onze 5 make-uptips voor transvrouwen leuk vond, die je kunnen helpen om die vrouwelijke uitstraling te bereiken waar je naar op zoek bent.

Bij het aanbrengen van make-up is het handig om te beginnen met een primer en daarna concealer om je gezichtshaar schaduw en onvolkomenheden weg te werken. Vervolgens zal een volledig dekkende foundation alles verder camoufleren wat je wilt. Nadat dit is gedaan, kun je een deel van je gezicht of je hele gezicht shapen om het op een meer vrouwelijke manier vorm te geven. Je kunt ook je gezicht accentueren door volle lippenstift aan te brengen. Er zijn ook YouTube-video's van transvrouwen die je meer informatie kunnen geven vanuit een first-party bron. De rest is aan jou. Welke kleuren en make-upstijlen je ook mooi vindt, het is een persoonlijke keuze om je goed te voelen over jezelf.

Ben je momenteel op zoek naar een man die je goed behandelt en van je houdt als de vrouw die je bent? Overweeg dan om je te registreren op onze Trans dating site, MyTransgenderCupid.com. We zijn er om je te helpen liefde te vinden en je levenslange match te ontmoeten!

Als je er vrouwelijker uit wilt zien, zijn er eigenlijk een paar manieren om dat te doen. Een daarvan gaat over shapen. Het is niet alleen voor het gezicht. Je kunt shapen ook gebruiken om je adamsappel te verzachten en je sleutelbeenderen te accentueren. Er is ook de optie om je te kleden in vrouwelijke kleding, of dat nu korte shorts en een crop top zijn of een lange, uitgebreide jurk. Je kunt ook tucking gebruiken, wat betekent dat je je geslachtsdelen plat maakt zodat ze niet door strakke kleding heen komen. Daarnaast kun je padding gebruiken om je dijen en borst groter te laten lijken. Er zijn zoveel manieren om jezelf vrouwelijker te maken zonder chirurgie.

blank
Author