YOnze date zal niet goed eindigen als je naar je date verwijst als een tranny of shemale. Het is beledigend en zelfs als het een grapje is, is het nooit respectvol en nooit een beschaafd gesprek, het is gewoon ronduit onbeleefd!

1. Daten met een transvrouw is net als met iemand anders.

Het vereist hetzelfde niveau van respect, empathie en liefde dat je iedereen zou moeten tonen. Als je eerder met een mens bent uitgeweest, dan heb je al alles wat je nodig hebt om een transvrouw te daten. Als je nog nooit met een mens bent uitgeweest... ga dan en leef je leven!

2. Weten wat trans betekent.

Ik ben een transmeisje, wat betekent dat het geslacht dat mij bij mijn geboorte werd toegewezen niet correct was. De dokter ging er ten onrechte van uit dat ik een jongen was omdat ik een penis had toen ik geboren werd, terwijl het geslacht in feite helemaal in je hoofd zit. Pech voor mij was dat ik, toen ik nog maar een paar seconden oud was, de Engelse taal nog niet goed genoeg beheerste om tegen zijn beslissing te protesteren, dus in plaats daarvan heb ik mezelf waarschijnlijk bevuild en ben ik in slaap gevallen.

3. Seksualiteit en geslacht zijn aparte dingen.

Persoonlijk identificeer ik me als panseksueel, ik ben uitgegaan met jongens, meisjes en anderen in het mooie genderspectrum. Ik ben echt trots op mijn seksualiteit en ik geloof dat openheid de wereld opwindender maakt. Maar dit brengt me bij...

4. Ik had geen overgang om met mannen te slapen.

In feite heeft trans zijn absoluut niets te maken met seksualiteit. We zijn 2015 voorbij, dus het is nu officieel de toekomst (vraag maar aan Michael J Fox!) dus ga er alsjeblieft niet van uit wat iemands seksualiteit is, gebaseerd op hoe ze eruit zien. Baseer het op de signalen die ze je geven.

5. Wees open over wie je bent en wat je wilt.

We leven in 2017, een vreemde, drukke en anonieme wereld. Ik weet niet of je een sociopaat bent zonder vrienden, of je een gezin verbergt of dat je openlijk transfoob bent en van plan bent me pijn te doen. Als je me je laat leren kennen voordat we samen alleen zijn, voel ik me veilig!

6. Probeer niet te gefixeerd te zijn op geslachtsdelen.

Wat zei ik eerder over dat het de toekomst is? Sommige meisjes hebben een lul, sommige niet en sommige zitten er tussenin... leer ermee leven. Wanneer heb je voor het laatst een meisje benaderd op de dansvloer vanwege de vorm van haar vagina? Spoiler, dat heb je niet.

7. Probeer niet te gefixeerd te zijn op haar trans-zijn.

Als je dat wel doet, zal ze je afspraakje inderdaad heel saai vinden. De kans is groot dat als ze je iets zou willen leren en over transdisciplines zou willen praten, ze niet aan het eten zou zijn, maar een artikel voor Cosmopolitan aan het schrijven zou zijn.

8. Ze is een meisje.

Ze is geen half of kwart meisje, hoe ze er ook uitziet of hoe ze zich ook gedraagt. In feite kan elk meisje, trans of niet, eruit zien of zich gedragen zoals ze wil, en ze is nog steeds een meisje, snap je? Goed.

9. Dus behandel haar zoals je een meisje zou behandelen. Elk meisje.

Dat betekent dat als je zou betalen voor de maaltijd van een meisje (hoe vreemd!) betaal dan ook voor deze date, als je een meisje zou complimenteren, complimenteer dan ook op deze date, de lijst gaat maar door! Waar het op neerkomt is dat je uitgaat met een meisje, punt uit. Dit geldt trouwens ook als je een meisje bent! Bijvoorbeeld, het maakt niet uit hoe klein of groot je bent in vergelijking met je transdatumIedereen vindt het leuk om af en toe de kleine lepel te zijn, toch?

10. Haar leuk vinden maakt je nog geen homo.

Daten met een trans meisje maakt je hetero, lesbisch of wat voor seksualiteit je ook al bent. Ik kan je niet vertellen hoe vaak ik mezelf heb betrapt op het troosten van een jongen die ik niet eens ken tijdens een avondje uit, alleen maar omdat ik hem vertelde dat ik trans ben en nu is hij bang dat hij homo is. Eerlijk, wees niet zo'n jongen. Als jij de jongen bent die me behandelt als het meisje dat ik ben, ongeacht mijn verleden, dan is dat prima. En je weet maar nooit, misschien zie ik je nog eens.

11. Wees opgeleid.

Daarmee bedoel ik niet dat je een Nobelprijswinnende natuurkundige moet zijn, maar dat je een basiskennis moet hebben van wat transgender betekent. Zoek snel op internet en besteed 15 minuten aan het lezen over begrippen als genderdysforievoornaamwoorden, cisgender, non-binair. Dat zou je op weg moeten helpen.

12. Trans zijn is geen geheim.

Ik heb het je niet verteld omdat ik je goedkeuring wil, ik smeek niet om je acceptatie en ik waarschuw je zeker niet. De enige reden dat je het weet is omdat het een integraal onderdeel was van een geestige en grappige anekdote die ik vertelde! Sommige meisjes willen je misschien niet vertellen dat ze trans zijn. Dat is omdat het soms makkelijker is om het niet te doen, omdat er onvermijdelijk domheid en misverstanden zullen ontstaan als je jezelf aan de verkeerde mensen bekend maakt. In dit geval heeft ze het je verteld omdat ze je vertrouwt, dus doe alsof je dat vertrouwen verdient, oké?

13. Weet dat ze prachtig is en dat je blij mag zijn dat je haar hebt.

En als je respectvol en liefdevol met haar en haar identiteit omgaat, heeft ze geluk dat ze jou heeft.

Auteur

Als trotse transgender vrouw ben ik een bekroonde blogger die mijn unieke levenservaringen combineert met een bachelor in communicatie. Ik sta bekend om mijn taalkundige expertise en dynamische schrijfstijl en ben gespecialiseerd in CBD, SEO, muziek, technologie en digitale marketing.

nl_NLDutch