In een eerder artikel hadden we het erover dat veel van de transgendervrouwen die op de MyTransgenderCupid zijn op een lang medisch traject.

Vanaf de prepuberteit, toen ze voor het eerst wisten dat ze anders waren, tot het moment dat ze zich realiseerden dat ze Transvrouwen. Dan, vanuit dat besef en de stappen die ze beginnen te nemen om zichzelf vrouwelijker en aantrekkelijker te maken.

De reis naar een "volledige" vrouwelijkheid is lang en uitdagend en omvat regelmatige medicatie en verschillende operaties. De meeste zijn erg pijnlijk en ongemakkelijk, dus laat niemand je ooit vertellen dat Trans zijn een keuze van levensstijl is. De pijn en vooroordelen die gepaard gaan met het Transgender-zijn zijn aanzienlijk.

De vorige keer behandelden we de eerste fasen van de reis van een transvrouw tot het moment waarop T-meisjes meestal een borstvergrotende operatie ondergaan.

De laatste stap voor veel, maar niet alle, transgendervrouwen is het veranderen van hun genitaliën om ze in lijn te brengen met hun gedachten. Ze krijgen een geslachtsbevestiging of geslachtsbevestigende chirurgie (SRS). Dit houdt in dat de penis en testikels worden verwijderd en dat er een vagina wordt gecreëerd. De transgender vrouw is dan compleet en haar lichaam en geest zijn op elkaar afgestemd. Dit is het doel waar ze misschien wel 10, 15 of meer jaren naar heeft gestreefd!

Niet alle transgender vrouwen ondergaan dezelfde operaties

Maar niet alle transvrouwen ondergaan deze operatie. Sommige T-meisjes zijn tevreden met hun penis of hebben er geen hekel aan en gebruiken hem zelfs bij seks. Sommige transvrouwen ondergaan echter een andere operatie waarbij alleen de testikels worden verwijderd (orchidectomie), waardoor de natuurlijke productie van testosteron wordt verminderd of geëlimineerd. Dit versterkt de effecten van vrouwelijke hormonen en maakt het gebruik van bepaalde hormonen helemaal overbodig.

Voor transvrouwen die besluiten een operatie te ondergaan om hun penis te verwijderen en een vagina te creëren, zijn er een aantal uitdagingen en overwegingen die zowel vóór als na de operatie moeten worden overwogen. Deze omvatten:

  • Het is algemeen bekend dat transgender vrouwen emotioneel en mentaal vrouwelijk zijn. Het nemen van vrouwelijke hormonen kan hun gedrag accentueren. In elk geval is de periode voorafgaand aan de operatie voor geslachtsverandering erg stressvol. Deels door de angst voor de operatie zelf, die gecompliceerd en ook onomkeerbaar is. Maar deels ook door de angst voor het onbekende. Nadenken over het leven na de operatie kan zeer beladen zijn en veel transvrouwen maken zich zorgen over hun baanzekerheid (als ze een baan hebben) en algemene acceptatie door de maatschappij in het algemeen;
  • om een aantal van deze zorgen over postoperatieve zaken in niet-Aziatische landen zoals het VK of Zweden of Duitsland, most Trans women under medical supervision have to under “real-life” experience for at least 1 year. That is, they must live in their preferred gender for at least 1, maybe 2, years before they are authorized to have gender confirmation surgery. This gives them more time to see the advantages and disadvantages of living as a female full-time. In Thailand or The Filipijnen, however, there is no such requirement. Ladyboys (as Trans-women are being called in the Asian World) and Trans-pinay simply have to adapt and get through the tough times;

De uiteindelijke operatie is een grote beslissing voor elke transgender vrouw

  • De beslissing om de penis te laten verwijderen is een zeer persoonlijke beslissing voor elke transgender. Het T-meisje kan haar penis mooi vinden of haten. Misschien laat ze hem niet verwijderen uit spirituele overwegingen, uit geloofsovertuiging of vanwege de kosten. Ze kan van mannen houden of nog steeds de voorkeur geven aan vrouwen als bedpartner. Of, met regelmatige hormooninname, kan de penis van de transvrouw slap zijn en kan ze geen erectie krijgen - en dus wordt hij overbodig voor haar;
  • Bij de operatie zelf worden eerst de testikels verwijderd. De binnenkant van de penis wordt dan verwijderd en de buitenste huid wordt omgekeerd om de bekleding van een vagina te maken. Een van de belangrijkste voordelen van deze methode is dat de nieuwe vagina een hoge mate van gevoeligheid behoudt. De meeste Trans-vrouwen kunnen een hoogtepunt bereiken en genieten van een orgasme (of twee of meer) en een hoogtepunt nadat hun vagina volledig is genezen. Er wordt vaak gezegd dat transgendervrouwen over het algemeen een hogere en langduriger seksdrive hebben dan genetische vrouwen en dit geldt zowel voor vrouwen vóór als na de operatie. Het kan te maken hebben met de hoeveelheid testosteron die nog in hun lichaam aanwezig is, maar hier is geen definitief antwoord op;
  • Als de nieuwe vagina aan het genezen is, is het noodzakelijk voor Trans vrouwen om regelmatig te verwijden. Dit is om ervoor te zorgen dat het natuurlijke genezingsproces van het lichaam de nieuw gevormde holte niet afsluit. De eerste 2 tot 3 maanden na de operatie is dilatatie met verschillende maten dilatatoren noodzakelijk. Voortdurende reiniging en onderhoud is echter een levenslange verplichting, net als het einde om door te gaan met vrouwelijke hormonen, hoewel de doseringen kunnen dalen.

Eigenlijk is het ondergaan en herstellen van een geslachtsbevestigende operatie niet het einde van de reis voor transgendervrouwen. In sommige opzichten is het pas het begin en als ze eenmaal "compleet" zijn, hebben ze de rest van hun leven nog voor zich.

De meeste transgendervrouwen op MyTransgenderCupid zullen je hetzelfde vertellen. Ze hebben geen keuze. Leven als een vrouw is gewoon wat ze moeten doen: preoperatief of postoperatief!

Auteur

Als trotse transgender vrouw ben ik een bekroonde blogger die mijn unieke levenservaringen combineert met een bachelor in communicatie. Ik sta bekend om mijn taalkundige expertise en dynamische schrijfstijl en ben gespecialiseerd in CBD, SEO, muziek, technologie en digitale marketing.

nl_NLDutch