De belangstelling voor het daten met transgender vrouwen blijft toenemen. En daar zijn goede redenen voor.

En verhogen. En toenemen.... Eerlijk gezegd, ook al hebben we een datingsite gewijd aan TS dating, zelfs wij zijn op My Transgender Cupid zijn verrast door de enorme toename van het aantal mannen dat op zoek is naar een date met transvrouwen.

Natuurlijk weten we allemaal dat mannen altijd al met transvrouwen zijn uitgegaan, maar vroeger was dat niet zo openlijk. Uitgaan met een transvrouw was iets wat je voor jezelf moest houden. Om op te sluiten in je persoonlijke geheugenbank en alleen te onthullen als iemand anders zich realiseerde dat je date een trans was.

Dingen veranderen. De wereld evolueert. En mensen worden meer verlicht. En hopelijk worden ze zich door deze evolutie en verlichting bewuster. Meer bewust van transgender vrouwen en mannen. Minder vooroordelen tegen T-meisjes.

De manier waarop de wereld aankijkt tegen het daten met transvrouwen is veranderd

Het is niet zo moeilijk om de redenen voor de veranderingen in sociale attitudes te begrijpen. Het internet en verschillende sociale mediakanalen hebben een immense rol gespeeld in het brengen van nieuwe kennis over dating Trans vrouwen naar de voorgrond van de samenleving. Mensen zien dingen die ze nog nooit hebben gezien. Mensen raken geïnteresseerd in zaken buiten de beperkingen van de twee meest bekende genders, man en vrouw. Opeens heeft iedereen het over het non-binaire geslacht. Over mensen die genderfluïde zijn. En eindelijk wordt geaccepteerd dat gender en seksualiteit niet hetzelfde zijn. Eindelijk!

Bewustwording brengt een grotere publieke zichtbaarheid van transgendervrouwen met zich mee. Tegenwoordig zie je transvrouwen in tv-programma's, films en praatprogramma's; op openbare forums en in politieke functies; of in de raad van bestuur of het hogere management van beursgenoteerde bedrijven. Transgendervrouwen volgen vrijwel dezelfde weg naar acceptatie als homoseksuele mannen en vrouwen al die jaren geleden volgden. Het lijkt alleen veel langer te duren.

Deze grotere zichtbaarheid brengt tolerantie in het begin en, hopelijk, acceptatie op de iets langere termijn. Een transvrouw lijkt niet langer misplaatst. De openlijke blikken en blikken zijn niet meer zo gewoon als vroeger. Er is ook een soort wettelijke bescherming tegen discriminatie van transgendervrouwen en het bieden van gelijke kansen. Dit zijn slechts twee inspanningen van regeringen om de erkenning van genderdiversiteit aan te moedigen.

En dus besluiten we de eerste deel van de redenering waarom steeds meer mannen dating transgender vrouwen. Maar er is natuurlijk meer nodig dan bewustzijn en zichtbaarheid.

De aantrekkingskracht van het daten met transgender vrouwen is veelzijdig

We zijn de eersten om toe te geven dat voor de meeste mannen het daten met Trans vrouwen niet iets is wat ze van de ene op de andere dag beslissen. Het is een langzaam proces. Misschien hebben ze de toegenomen bewustzijn en zichtbaarheid van transvrouwen wat zeker de laatste 8-10 jaar is gebeurd. Misschien liepen ze als het ware voorop en waren ze uit nieuwsgierigheid op de hoogte van Trans-kwesties. Of ze hoorden van vrienden of collega's die een transgender vrouw kenden die in een van de grotere Amerikaanse of Europese steden woonde. Of ze stuitten op Trans-kwesties door terloops op het internet te surfen. Het is echter niet zo belangrijk wat ze te weten zijn gekomen, want kennis over transvrouwen zorgt er niet noodzakelijkerwijs voor dat een man met zo'n vrouw wil daten.

Wat heel interessant is, is dat bijna alle mannen die uitgaan met transgender vrouwen in het verleden relaties hebben gehad met genetische vrouwen. Ze hebben misschien een relatie gehad met een genetische vrouw of zijn er zelfs mee getrouwd. Nu hun vorige relatie voorbij is, komen sommige mannen tot het besef dat ze echt iets willen... verschillende van hun langdurige relatie.

Daten met transvrouwen kan gemakkelijk gevalideerd worden

Ze beginnen goed te kijken naar verschillende aspecten van het daten met Transgender vrouwen. Er is niet één reden waarom mannen graag daten met Trans vrouwen, maar een aantal veel voorkomende redenen zijn:

  • het is niet langer het taboe dat het vroeger was;
  • Velen beweren dat transvrouwen een veel vrouwelijker uiterlijk en uitstraling hebben dan veel genetische vrouwen. Transvrouwen moeten harder werken om zich voor altijd op een vrouwelijke manier te presenteren en zijn er trots op dat ze er goed uitzien;
  • Veel mannen kunnen zich inleven in de benarde situatie van transvrouwen en in sommige van de uitdagingen waar ze mee te maken hebben of hebben gehad in hun vroegere levens. Ze bewonderen hen omdat ze zijn gekomen waar ze nu zijn;
  • Het opleidingsniveau van een hoog percentage transgendervrouwen ligt boven het gemiddelde. Zulke vrouwen hebben in veel gevallen te veel moeten presteren om de discriminatie te bestrijden waarmee ze te maken kregen door hun beproevingen met genderdysforie;
  • Transvrouwen zijn er in verschillende "permutaties". Sommige pre-op, sommige post; sommige halverwege (dat wil zeggen met borsten maar nog steeds met mannelijke genitaliën). Dit opent talloze seksuele opties... voor beide partners in de relatie. Geen gewone seks meer hier!

Als je meer wilt weten, kun je het misschien het beste vragen aan enkele andere leden van MyTransgenderCupid en kijk welk(e) antwoord(en) ze geven op de vraag waarom ze TS dating Transgender vrouwen. Het bewijs is in de pudding zoals het gezegde luidt!

Auteur

Als trotse transgender vrouw ben ik een bekroonde blogger die mijn unieke levenservaringen combineert met een bachelor in communicatie. Ik sta bekend om mijn taalkundige expertise en dynamische schrijfstijl en ben gespecialiseerd in CBD, SEO, muziek, technologie en digitale marketing.

nl_NLDutch