So, je hebt deel 1 van de 13 basisbegrippen gelezen principes van het daten met een transgender vrouw en nu zijn we terug met het tweede deel van de basisregels over hoe je TS dating werkt.

Nogmaals, met deze regels drijf je niemand in het keurslijf. We geven gewoon wat kleine tips om je datingervaring leuk en succesvol te maken.

7. Vermijd om haar oude/echte naam te vragen

Zelfs als je heel nieuwsgierig bent naar de naam die ze bij haar geboorte heeft gekregen, is het geen goed idee om ernaar te vragen. Accepteer gewoon dat haar tweede naam nog steeds haar echte naam is en dat iedereen het recht heeft om een andere naam aan te nemen als ze ontevreden zijn met de keuze van hun ouders. Tegelijkertijd zijn zinnen als "ik probeer je beter te leren kennen" geen verklaring voor zo'n vraag.

8. Vraag wat haar toekomstplannen zijn

De meeste meisjes stellen grote doelen en zien geen obstakels om die te bereiken. Sommigen van hen streven naar een hogere positie op de bedrijfsladder. Een andere droom is om over de hele wereld te reizen. Dit zijn de dingen die hen het beste omschrijven en waarover ze willen praten.

9. "Passabel" of "vrouwelijk" zijn geen complimenten

Als je iets aardigs en aangenaams wilt zeggen, vermijd dan complimenten te geven over hoe succesvol ze een geslachtstransitie hebben doorstaan. Het is een lang en moeizaam proces dat ze in de eerste plaats voor zichzelf hebben gedaan en daarom hebben ze niemands goedkeuring nodig.

10. Maak een compliment over haar algemene uitstraling als vrouw

"Je ziet er absoluut prachtig uit vandaag" is perfect geschikt als compliment. Het zou niemand kwaad doen om ook te zeggen: "Je haar ziet er geweldig uit."

11. Vraag ze niet of ze ooit in de seksindustrie hebben gewerkt

Het is een vrij privéonderwerp dat je beter niet aansnijdt tot het meisje er klaar voor is. De meeste mensen weten niet hoe moeilijk het is om transgender te zijn en welke obstakels transmeisjes tegenkomen bij het zoeken naar een fatsoenlijke baan. Maar niet alle meisjes bewandelen dit pad - zij gaan ook studeren en kunnen daarna financieel ondersteund worden door hun familie totdat ze een reguliere baan vinden. Hoe dan ook, als je naar zulke dingen vraagt, kunnen je woorden beledigend en stereotyperend klinken voor het meisje.

12. Ze is geen fetisj

Als je wilde sexy dingen in porno hebt gezien en nu denkt dat je van transseksuele meisjes houdt, dan ben je tot de verkeerde conclusie gekomen. Want je vergist je als je denkt dat ze al die dingen zullen doen die je hebt gezien en leuk vond in die video. Maak van transmeisjes geen object van je verlangens of fetisj, met andere woorden.

13. Denk ook aan cisgender vrouwen

De makkelijkste manier om te weten of je de goede kant op gaat met de transvrouw, is door eerst na te denken: "Zou ik hetzelfde doen tegen een cisgender vrouw?" of "Zou ik zulke dingen vragen aan een cisgender vrouw?". Als het antwoord op deze vragen "Nee" is, doe dat dan gewoon niet. Transgender vrouwen verdienen evenveel respect en acceptatie als alle andere mensen in de wereld.

We hopen dat dit advies je heeft geholpen en als je je afvraagt waar je een transvriendin kunt vinden, word dan lid van MyTransgenderCupid nu.

Auteur

Als trotse transgender vrouw ben ik een bekroonde blogger die mijn unieke levenservaringen combineert met een bachelor in communicatie. Ik sta bekend om mijn taalkundige expertise en dynamische schrijfstijl en ben gespecialiseerd in CBD, SEO, muziek, technologie en digitale marketing.

nl_NLDutch