AMelbourne is de meest diverse stad van Australië en heeft een sterke homo- en transgendergemeenschap. De stad heeft een levendige kunst- en amusementsscene en trekt mensen aan van allerlei etnische achtergronden, seksualiteit en geslacht. Het is een ware smeltkroes van mensen, met gemeenschappen die oorspronkelijk uit het Verenigd Koninkrijk, Centraal- en Oost-Europa, het Midden-Oosten, Afrika en vele delen van Azië komen. Hiertoe behoren Hongkongers, Vietnamezen, Thais, Filippino's en Maleisiërs.

De LGBTQI-gemeenschap is sterk in Melbourne

Lesbiennes en homoseksuele mannen zijn erg zichtbaar in Melbourne en dat helpt. Transgender mannen en vrouwen althans tot op zekere hoogte. Zulke zichtbaarheid leidt tot tolerantie, zo niet acceptatie, en het is mogelijk om Thaise Ladyboys of Trans-Pinay vrouwen openlijk te zien leven.

Toch heeft Melbourne, zoals veel Australische steden, nog steeds een beetje een grensmentaliteit. Dit betekent dat voor veel mensen alles zwart of wit is. Er zijn geen tussenwegen op het gebied van seksualiteit of geslacht en dit kan het aanzien van de transgendergemeenschap negatief beïnvloeden.

Veel van deze onbuigzaamheid is weer het gevolg van religieuze dogma's van mensen die beter zouden moeten weten. Maar voor transvrouwen in Melbourne is het een kleine ergernis en belemmering in hun zoektocht naar rechten en acceptatie. Australiëis over het algemeen liberaal genoeg om genderdiversiteit te accepteren en de regering voert een beleid van inclusiviteit voor iedereen. Een dergelijk beleid is hard nodig gezien de grote verscheidenheid aan mensen die naar Australië emigreren. Net als hun verschillende achtergronden en culturen.

Melbourne is sociaal en cultureel zeer divers

Melbourne is een van de belangrijkste doelwitten voor immigranten vanwege de levendigheid en diversiteit. Als gevolg daarvan vestigen veel transgendervrouwen van over de hele wereld zich in de stad, op zoek naar afspraakjes en naar liefde.

Voor veel Aziatische transvrouwen is wonen in Melbourne een ideale manier om te ontsnappen aan de problemen die het trans-zijn in hun thuisland met zich meebrengt. Voor Maleisische of Indonesische transvrouwen betekent de religieuze vurigheid in beide landen dat het steeds moeilijker wordt om een normaal leven te leiden als T-meisje. Religieuze politieagenten die zich toeleggen op het opsporen en in verlegenheid brengen (bijvoorbeeld door hun haar af te knippen) en vervolgens straffen van transseksuele vrouwen zijn schering en inslag.

Voor T-meisjes van Hong Kong of Singapore biedt Melbourne de veiligheid en anonimiteit die deze kleine steden (in termen van landoppervlakte) bieden.

De realiteit van traditionele dating in Melbourne

Maar hoe is daten eigenlijk voor transgendervrouwen in Melbourne? Wat zijn de kansen op het vinden van een man om van te houden en een relatie mee op te bouwen? Misschien zelfs trouwen?


Sites zoals TS datingsite My Transgender Cupid is gratis voor T-meisjes om lid van te worden en bevat talloze profielen van mannen die op zoek zijn naar een date met Trans-vrouwen.

Nou, met Melbourne's uitgebreide aanbod aan bars, cafés en uitgaansgelegenheden zou je kunnen denken dat daten voor Trans vrouwen relatief eenvoudig zou zijn. Gezien de liberale sociale omgeving is dat tot op zekere hoogte ook zo. Toch zijn er andere factoren die een rol spelen die het daten voor T-meisjes op de conventionele manier nogal moeilijk maken.

Enkele factoren zijn:

  • Australische mannen willen graag een sfeer van bravoure uitstralen en macho zijn doordringt de mannelijke sector van de samenleving. Voor bepaalde delen van de bevolking, zelfs in Melbourne, kan een relatie met een transvrouw problemen opleveren met collega's of familie. De stad had van oudsher een hoog percentage arbeiders. Arbeidersgezinnen uit Oost-Europa, waar de religieuze orthodoxie geen acceptatie predikt van andersdenkenden.
  • Helaas zien veel mannen in Melbourne transgender vrouwen als prostituees. Natuurlijk zijn er transseksuele hoeren in veel clubs en bars, maar die vormen een kleine minderheid. In veel plaatselijke kranten en tijdschriften staan echter advertenties van transseksuele meisjes die "diensten" aanbieden;
  • Transgender vrouwen worden door velen gezien als een subgroep van de lesbische en homoseksuele gemeenschap. Er is weinig begrip voor het verschil tussen genderdysforie en seksuele voorkeuren

Transgender vrouwen kunnen succesvol daten

Dit gezegd hebbende, veel Trans vrouwen in Melbourne daten wel en vinden met succes een man die van hen houdt en hen koestert. De voorkeursroute is echter om je in te schrijven op een gespecialiseerde T-girl dating site zoals MyTransgenderCupid. Zo'n site richt zich alleen op Transgender vrouwen, hun bewonderaars en mannen die hen willen ontmoeten.

Sites zoals MyTransgenderCupid zijn gratis voor T-meisjes om lid van te worden en bevatten talloze profielen van mannen die op zoek zijn naar een date met Trans-vrouwen. Er zijn ook trans meisjes uit Melbourne en elders die op zoek zijn naar mannen. Elke dag komen er nieuwe leden bij, dus er is een constante aanvoer van nieuwe gezichten. Een van de belangrijkste dingen om te overwegen is dat het mogelijk is om de man van je dromen te vinden. Of de Transgender vrouw die bij je past vanuit je luie stoel. Je hoeft je niet meer klaar te maken en naar het centrum van Melbourne te reizen. Of opknoping rond clubs of restaurants te wachten op een oprechte, echte man te ontmoeten.

Je kunt je potentiële partner screenen voordat je hem of haar echt ontmoet. Niet alleen dat, maar je kunt online chatten en elkaar leren kennen in een gecontroleerde omgeving. Veel beter dan in een luidruchtige bar waar het moeilijk is om te horen wat de ander zegt. Of het risico dat er een misverstand ontstaat over de geslachtsstatus van de transgender vrouw.

Melbourne kan een leuke en boeiende stad zijn, maar voor elke Trans vrouw op zoek naar een date, online dating is de enige manier om resultaten te krijgen!

Auteur

Als trotse transgender vrouw ben ik een bekroonde blogger die mijn unieke levenservaringen combineert met een bachelor in communicatie. Ik sta bekend om mijn taalkundige expertise en dynamische schrijfstijl en ben gespecialiseerd in CBD, SEO, muziek, technologie en digitale marketing.

nl_NLDutch