Leslie hief een glas rode wijn in zijn rechterhand en bracht een toost uit. "Op MyTransgenderCupidde beste TS dating site op internet," zei hij. "De site die me heeft geholpen het T-meisje van mijn dromen te vinden, Katie! Proost!"

Ik glimlachte naar hem aan de andere kant van de tafel en hief mijn eigen wijnglas. "Proost ook op jou, Leslie! Op weer een geweldig jaar en op nog veel meer. Ik ben zo blij dat we elkaar hebben ontmoet!"

Ik moet toegeven dat het als een droom voelde om hier in een toprestaurant te zitten met de man van wie ik hield en die van mij hield. Als transgender vrouw die opgroeide in Groot-Brittannië, maakte ik me altijd zorgen dat ik nooit een man zou kunnen vinden die onvoorwaardelijk van me hield om wat ik ben. De maatschappij in het algemeen doet graag alsof ze liberaal is en wordt steeds liberaler, maar de realiteit voor T-meisjes is heel anders. We worden getolereerd maar niet universeel geaccepteerd. We worden vaak met verwondering aangestaard of aangestaard, maar ook met een zekere mate van angst (angst voor het ongewone, denk ik). Om eerlijk te zijn gaat het echter beetje bij beetje beter. Sterker nog, de jongere generatie (de millennials) is veel ruimdenkender en acceptatiever. 

Transgender zijn maakt deel uit van je genetica

Ik weet dat het een cliché is, maar niemand kiest ervoor om Trans te zijn. Sommige critici die beter zouden moeten weten denken dat het een de zogenaamde een keuze voor een levensstijl of iets waar je uit kunt groeien. Maar geloof me, dat is het niet. Transgender zijn zit in je DNA, net als blond of rood haar hebben of blauwe of grijze ogen.

En transgender zijn en willen daten en liefde vinden is een hele uitdaging. Zoals ik hierboven al aangaf, zijn er veel mensen met grote vooroordelen. Ongefundeerde vooroordelen omdat de meeste mensen gewoon geen of weinig T-meisjes kennen. Ze baseren hun oordeel op stereotypen die ze in de media zien of waarover ze lezen in de goedkope kranten. Voor mij is het dus geen wonder dat gespecialiseerde datingsites zoals MyTransgenderCupid het zo goed doen. In zekere zin bieden ze een soort "veilige haven" voor Trans-vrouwen die willen daten en mannen die met hen willen daten. We kunnen online samenkomen en op zoek gaan naar onze ideale partner zonder bang te hoeven zijn voor misverstanden of vooroordelen.

Neem mijn eigen leven als voorbeeld van waar T-meisjes mee te maken hebben. Toen ik opgroeide, verborg ik mijn gevoelens van anders zijn zo goed mogelijk. Ik wist niet waarom ik me graag in meisjeskleren kleedde en me vrouwelijk gedroeg. Ik wist alleen dat het bij mij hoorde en dat ik het moest doen.

Toen ik jong was, bestond er nog geen woord als "Transgender". Pas toen ik nog een tiener was, hoorde ik dat er andere transvrouwen op deze wereld waren. Maar door het ontbreken van internet was er geen kans dat ik ze zou ontmoeten. Mijn gevoelens van wat ik nu ken als genderdysforie Het werd erger toen ik ongeveer 13 of 14 was en in de puberteit kwam.

T-meisjes moeten geduld hebben met daten

Gelukkig voor mij hadden mijn ouders allebei een medische achtergrond en waren ze allebei vrij liberaal in hun opvattingen. Ze hadden ook begrip en accepteerden me 100%. Dus toen ik hen opbiechtte dat ik eigenlijk een vrouw in een mannenlichaam was, luisterden ze. Ze steunden me tijdens alle gesprekken met artsen, psychiaters en genderspecialisten. Toen ik uiteindelijk bevestigd werd als transgender, hielpen mijn ouders me om een plan te maken. Ze moedigden me aan om door de moeilijke tijden heen te komen en werkten eraan om me door mijn opleiding te loodsen terwijl ik geleidelijk aan een transitie doormaakte.

Ik wilde nooit daten totdat ik alle noodzakelijke operaties had ondergaan. Omdat ik een vrouw ben, val ik op mannen. Voordat ik een "complete" vrouw was, zelfs toen ik me als vrouw presenteerde, voelde ik me nooit op mijn gemak bij afspraakjes. Ik zat als het ware tussen twee geslachten in, tenminste in fysieke zin.

Een van de beste adviezen die ik ooit kreeg, was van andere transgendervrouwen die ik vervolgens online ontmoette. Ze zeiden dat ik me niet moest bezighouden met het zogenaamde conventionele daten. Het was tijdverspilling om je klaar te maken, naar bars en restaurants of clubs te gaan en rond te hangen op zoek naar een leuke oprechte man. Ze zeiden dat alles wat ik zou vinden "Tranny chasers" waren of mannen die nieuwsgierig waren naar wat ik in mijn slipje en beha had.

Trans datingsites zijn de enige echte optie

Dus zodra ik me er klaar voor voelde, sloot ik me aan bij MyTransgenderCupid, de belangrijkste transgender datingsite. Er zijn Transgender vrouwen uit Europa, de UKde US en Azië op de site. Plus, begripvolle mannen van over de hele wereld, echt op zoek naar een Trans vrouw om mee te daten.

Ik nam mijn tijd en praatte met een behoorlijk aantal mannen op de site. Ik leerde een aantal van hen goed kennen, begreep hun persoonlijkheden en karakters. Sommigen waren gewoon niet geschikt voor mij. Maar dat is net als "normale" meisjes die met verschillende mannen uitgaan voordat ze "de ware" vinden. Sommige zijn goede vrienden gebleven, ook al ben ik nooit met ze uitgegaan.

Maar toen ik Leslie ontmoette, hoe melodramatisch het ook klinkt, wisten we gewoon dat we bij elkaar pasten. Hij komt ook uit Groot-Brittannië en had al eerder afspraakjes gehad met T-meisjes, hoewel hij nog geen relatie had gehad.

Hij begrijpt perfect dat transgender vrouwen emotioneel vrouwen zijn en als zodanig behandeld moeten worden. Bovendien is hij op vele andere manieren geknipt voor mij! Voor alle T-meisjes die er zijn, wil ik het advies doorgeven dat ik heb gekregen: Als je serieus wilt daten, maak het jezelf dan gemakkelijk, ga voor een site zoals MyTransgenderCupid aan het begin en voorkom gedoe met afspraakjes!

Auteur

Als trotse transgender vrouw ben ik een bekroonde blogger die mijn unieke levenservaringen combineert met een bachelor in communicatie. Ik sta bekend om mijn taalkundige expertise en dynamische schrijfstijl en ben gespecialiseerd in CBD, SEO, muziek, technologie en digitale marketing.

nl_NLDutch