Dmet een transvrouw is niet anders dan met iemand anders.

Er moet altijd hetzelfde niveau van respect, liefde en empathie getoond worden aan iedereen. Als je daadwerkelijk met een mens bent uitgeweest, dan weet je alles wat je nodig hebt om te daten met een transvrouw. Als je nog nooit met een mens hebt gedate, is het tijd om je eigen tekortkomingen te ontdekken.

Begrijp wat trans betekent.

Ik ben een transvrouw wat betekent dat mijn geslacht bij mijn geboorte niet correct was. De dokter keek naar me, zag een penis en verklaarde dat mijn geslacht een jongen was. Wat velen niet begrijpen is dat geslacht niet voortkomt uit je lichaam, maar uit je geest. Omdat ik nog maar een paar seconden op aarde leefde, begreep ik de taal niet om mijn dokter te vertellen dat hij het mis had! In plaats daarvan deed ik gewoon een dutje!

Geslacht en seksualiteit zijn twee verschillende dingen.

Er zijn veel mensen die zich identificeren als panseksueel. Ze daten jongens en vrouwen die uit een mooie reeks geslachten bestaan. Persoonlijk ben ik erg trots op mijn seksualiteit en ik geloof dat openheid de hele wereld een veel mooiere plek maakt om te leven.

Overgang betekent niet dat je met mannen naar bed wilt.

Trans zijn heeft niets te maken met seksualiteit. We leven nu in een tijd die niet alleen gebaseerd is op seksualiteit. Seksualiteit is altijd gebaseerd op uiterlijk, maar op de signalen die door anderen worden ontvangen.

Wees open over wie je bent en wat je wilt in je leven.

Dit is 2017 en de wereld zit vol met drukke, vreemde en anonieme mensen. Of je nu een muurbloempje bent, een extravert, gek of wereldwijs, alleen jij en je vrienden weten het zeker! Als je open bent en mensen laat weten wie je bent en waar je voor staat, voel je je beter over jezelf. Wees trots op wie je bent!

Wees niet gefixeerd op haar trans-zijn.

Wees niet zo duidelijk geobsedeerd door het feit dat ze een transvrouw is. Als ze een diepgaande discussie over transgender zou willen hebben of je iets over het onderwerp zou willen leren, dan zou ze niet op een date zijn, maar schrijven over Cosmopolitan. Geef haar een pauze of ze zou de hele date een flop kunnen vinden.

Vergeet niet dat ze echt een vrouw is!

Ze is niet iets anders of de helft van iets anders, ze is een vrouw. Hoe ze er ook uitziet of hoe ze zich ook gedraagt, net als iedereen is ze wie ze is. Ze is een vrouw!

Behandel haar zoals je elke vrouw zou behandelen.

Als je een vrouw een compliment geeft tijdens een afspraakje, geef haar dan ook een compliment. Als je erop staat om voor een etentje te betalen, betaal dan ook voor dit etentje. Dit is een afspraakje en zo moet het ook zijn - zelfs als je een vrouw bent. Kortom, iedereen wil zich speciaal voelen op een date en gewoon een hele leuke tijd hebben.

Uitgaan met een transvrouw maakt je nog geen homo.

Het maakt niet uit of je lesbisch of hetero bent, je bent wat je bent. Een transvrouw zou je de hele date moeten troosten omdat je hebt gehoord dat ze trans is. Dat maakt je nog geen homo - punt! Als jij iemand bent die een vrouw goed behandelt tijdens een date, ongeacht de geschiedenis, dan is dat goed! Het zou zomaar kunnen betekenen dat ze een tweede date overweegt!

Weet wat transgender betekent.

Transvrouwen smeken niet om je aandacht of acceptatie. Sommige vrouwen vinden het geen probleem om je te vertellen dat ze trans zijn, terwijl anderen dat niet doen. Soms is het makkelijker om het te laten gaan in plaats van het gevoel te hebben dat ze met de verkeerde persoon zijn en de date eindigt in een puinhoop.

Laat haar weten dat ze mooi is en dat je zo gelukkig bent dat je een date met haar hebt.

Als je respectvol en zorgzaam bent voor haar en haar identiteit, zal zij zich net zo gelukkig voelen!

Auteur

Als trotse transgender vrouw ben ik een bekroonde blogger die mijn unieke levenservaringen combineert met een bachelor in communicatie. Ik sta bekend om mijn taalkundige expertise en dynamische schrijfstijl en ben gespecialiseerd in CBD, SEO, muziek, technologie en digitale marketing.

nl_NLDutch