IAls je kijkt naar een aantal van de betere Transgender dating sites zoals MyTransgenderCupid, zie je misschien een aantal subtiele veranderingen in het afgelopen jaar of zo. Het is hetzelfde als wanneer je door artikelen of artikelen in de media kijkt, in gedrukte of digitale vorm, over Trans vrouwen.

Tijden zijn veranderd en er heeft een evolutie plaatsgevonden over Europa en de US in de taal waarmee de meeste mensen naar T-meisjes verwijzen.

Waarom de termen voor transvrouwen zijn geëvolueerd

Je zou kunnen zeggen dat dit deels te wijten is aan de "politiek correcte" maatschappij waarin we tegenwoordig leven. Of het kan gewoon te wijten zijn aan de toegenomen bewustwording en zichtbaarheid van transgendervrouwen in het dagelijks leven. En met zichtbaarheid en bewustzijn komen ook educatie en begrip.

Transvrouwen zijn regelmatig te zien op tv of in films. Ze zijn te zien in advertenties in kranten of tijdschriften of op de catwalks. Tolerantie en acceptatie van alle transpersonen neemt toe.

Kortom, het is niet langer acceptabel om denigrerende of slangachtige termen te gebruiken voor vrouwen die een grote minderheid vormen in de samenleving. Natuurlijk zijn er nog steeds veel mensen die om hun eigen redenen de voorkeur geven aan het denigreren van minderheden. Misschien is het de manier waarop ze zijn opgevoed, om mensen te haten die anders zijn. Om mensen te haten met een andere religie of nationaliteit of die een ander voetbalteam steunen. Of om mensen te haten die anders zijn op het gebied van geslacht of seksualiteit.

Soms is het angst voor het onbekende waardoor mensen anderen haten of onaangename namen geven. Soms komt het door de eigen onzekerheden of problemen van de scheldster. Maar wat de reden ook is, de evolutie naar transgenderrechten en gelijkheid gaat door.

Homo's hadden vergelijkbare uitdagingen

In feite gebeurde hetzelfde met rechten en het taalgebruik voor homoseksuele mannen en vrouwen. Nog niet zo lang geleden werden homo's geweerd uit bepaalde clubs en restaurants. Ze mochten geen affectie tonen in het openbaar, geen huizen huren of kopen in bepaalde buurten. Ze mochten niet de juiste gezondheidszorg krijgen, geen uitkeringen ontvangen bij het overlijden van hun langdurige partners en zelfs niet met elkaar trouwen. Seksuele handelingen tussen instemmende homoseksuele volwassenen waren zelfs strafbaar in veel staten en landen van het zogenaamde beschaafde westen.

En dan waren er nog de namen. Poofs, benders, faggots, bent, en queers (hoewel deze een soort comeback heeft gemaakt) waren slechts enkele van de namen die werden gebruikt voor homoseksuele mannen. Dykes, lesbo's of muff divers voor homoseksuele vrouwen. Geleidelijk aan, toen de acceptatie van homo's groeide, werden veel van deze termen verouderd en/of onacceptabel - zeker onder de hoogopgeleide klassen.

Als het gaat om transgender vrouwen is de vooruitgang in de richting van non-discriminatie om verschillende redenen veel langzamer en loopt deze ongeveer 20-25 jaar achter op de beweging voor homorechten. Je zou zelfs kunnen zeggen dat in de VS, met een extreemrechtse pseudochristelijke regering aan de macht, de vooruitgang bijna tot stilstand is gekomen. Maar er is een voldoende sterke golf van meningen over gelijkheid en mensenrechten om deze huidige vlaag van discriminatie een tijdelijke tegenslag te laten zijn voor transvrouwen in het geheel der dingen. 

Taalgebruik voor transvrouwen verandert nog steeds

Er is gewoon te veel bewustzijn en acceptatie en wetenschappelijk bewijs dat gender een spectrum is en dat er niet zoiets bestaat als 100% man of 100% vrouw zijn. We hebben tenslotte allemaal eigenschappen van onze moeders en vaders. Voor het geval je het vergeten bent, dit betekent dat we zowel vrouwelijke als mannelijke eigenschappen erven! Binaire mensen bestaan niet echt en je hoeft maar naar een paar video's op YouTube te kijken om te zien hoeveel verschillende mensen er in overvloed zijn.

Bekende datingsites zoals MyTransgenderCupid die als doel hebben echte, oprechte mannen te koppelen aan transseksuele vrouwen zijn om twee belangrijke redenen een geweldig voorbeeld. Ten eerste laat de enorme toename van hun ledenaantal zien dat steeds meer mannen geïnteresseerd zijn in T-meisjes. Deze toename van de vraag illustreert dat het bewustzijn en de zichtbaarheid van transgender vrouwen toeneemt. Maar het laat ook zien dat het stigma van mannen die daten of trouwen met T-meisjes afneemt. Het grote publiek begint transvrouwen te zien voor wat ze zijn: vrouwen!

Verschil in taal

Je kunt het verschil in taal ook zien door te vergelijken MyTransgenderCupid met sommige sites voor T-meisjes van mindere kwaliteit of sites die alleen mannen proberen aan te trekken voor seksuele kortetermijnrelaties. Die andere sites praten nog steeds over transvrouwen als "meiden-met-lullen", "shemales", "meisjes met pikken" of "Trans-escorts" of "Tranny('s)". De meeste van deze termen zijn niet langer in gebruik in de algemene samenleving, maar hebben blijkbaar een plaats en worden nog steeds gebruikt in de transgender seksindustrie.

Termen als "Transgender vrouw", "T-meisjes" of "Trans vrouw" of "gender fluid" zijn nu echter veel meer in zwang. Deze termen weerspiegelen een beter begrip en bewustzijn van transvrouwen in de wereld van vandaag.

Voor de buitenstaander lijkt het misschien niet zo belangrijk hoe vrouwen in de transgendergemeenschap worden genoemd. Maar als de termen en woorden die worden gebruikt om T-meisjes te beschrijven of ernaar te verwijzen een negatieve connotatie hebben, kunnen ze niet het respect en de plaats in de maatschappij krijgen die alle minderheden verdienen.

Het maakt allemaal deel uit van de evolutie!

Auteur

Als trotse transgender vrouw ben ik een bekroonde blogger die mijn unieke levenservaringen combineert met een bachelor in communicatie. Ik sta bekend om mijn taalkundige expertise en dynamische schrijfstijl en ben gespecialiseerd in CBD, SEO, muziek, technologie en digitale marketing.

nl_NLDutch